Rommelmarkt Slotermeer een groot succes

1 Fan

Ze wil iedereen vooral hartelijk bedanken voor het komen en meedoen! Initiatiefneemster Christa de Zeeuw is onder de indruk van het succes van de rommelmarkt die afgelopen zondag werd georganiseerd in het Huis van de Wijk Slotermeer in de Multibox. “Het was echt één groot feest!”

Christa: “Zaterdagnacht werden Nico en ik een paar keer wakker. We waren best wel zenuwachtig of de rommelmarkt weer zou slagen. Je weet immers nooit of iets dat je voor de tweede keer optuigt, een succes zal worden.”

Dat het tweetal zich voor niks zorgen had gemaakt bleek al gauw: “Het was echt ongelofelijk. Er zijn zeker 150 man geweest en iedereen was zo enorm blij dat we terug zijn. De conciërge gaf aan dat ze nog nooit zoiets had gezien. Er is van alles gebeurd: sommige mensen moesten huilen, anderen begonnen ons spontaan te zoenen. We hebben zelfs gedanst!”

De rommelmarkt werd voor het eerst sinds jaren ook weer in de winter georganiseerd op de vertrouwde stek in de Multibox, waar nu het Huis van de Wijk Slotermeer is gevestigd. Karel en Greet verkochte weer zelfgemaakte gehaktballetjes en lekkere tosti’s en Saïda had schalen vol cake gebakken en grote potten thee gezet. Om drie uur was het allemaal op.

Christa: “Zelfs toen we stonden op te ruimen, kwamen er nog mensen binnenlopen om te kijken. Er waren een hoop oud bekenden, maar ik heb ook enorm veel nieuwe gezichten gezien. Je ziet echt dat er in deze tijden behoefte is aan een markt met goedkope producten.”

Ook de verschillende buurtbewoners die een tafeltje huurden en voor één dag rasechte marktverkopers werden, waren enthousiast. “Er was een ouder echtpaar dat gaat verhuizen naar een kleinere woning in een tehuis. Zij hebben gisteren flink wat spulletjes - die ze straks niet meer kwijt kunnen - verkocht en op die manier alvast een stukje vloerbedekking verdiend voor in de nieuwe woning. Daar doe je het voor!”

Iedere laatste zondag van de maand is er voortaan weer ruim de gelegenheid om te snuffelen tussen spulletjes of te genieten van een broodje bal.

Eigenwijks is blij met de terugkeer van de markt. Er zijn in Slotermeer veel mensen moeilijk rondkomen en samen met bewoners wil het werken aan initiatieven die armoede draaglijk maken. Eigenwijks is enorm trots op Christa en Nico die op eigen kracht de rommelmarkt organiseerden en er een groot succes van maakten.

De volgende markt is op zondag 25 maart. Kom dan gerust een dansje wagen… Of winkelen natuurlijk! Alle spullen worden verkocht voor bedragen tussen de 0,50 eurocent en 5 euro. Er is van alles te koop: van zelfgemaakte kaarten en sieraden tot tweedehands kleding, schoenen en speelgoed.