De Doorgevers

Auteur: Eigenwijks

Verhalen zijn overal en zeker in Amsterdam Nieuw-West waar verhalen uit talloze culturen bij elkaar komen. Er worden ook steeds meer verhalen verzameld en opgeschreven, bijvoorbeeld op websites als het Geheugen van West en Van Schoenendoos tot Internet. Maar steeds minder worden die verhalen ook daadwerkelijk aan elkaar verteld.

Tuinstadtheater - Vertellen in Amsterdam Nieuw-West
Op 11 maart vertellen de cursisten voor het eerst hun verhalen aan een publiek!

Dit project staat onder leiding van de zeer ervaren verteller Anne van Delft. Zij is door haar collega-vertellers van de Stichting Vertellen in 2011 gekozen tot verteller van het jaar, omdat ze zo veel betekent voor de ontwikkeling van de vertelkunst in Nederland. Zij zette 25 jaar geleden de vertelkunst op de kaart met het Vertelfestival dat zij begon in De Balie en later ook in De Meervaart. Ze vertelt zelf heel begeesterd, maar ze regisseert ook voorstellingen als ontmoetingen waarin zeer diverse mensen, jong en oud, elkaar hun verhalen vertellen. Veel nieuwe vertellers werden door haar als coach begeleid. Ze is thuis in de mythologie en houdt ook erg van levensverhalen. Kortom een verteller in hart en ziel.

Zondag 11 maart, 14 uur
De Doorgevers