Drie kleine kleutertjes gezocht!

Het Van Eesterenmuseum is op zoek naar de drie kleine kleutertjes op deze foto.

Fotocredit: Collectie De Arbeiderspers/Algemeen Dagblad

Het is 1956. De kinderen zitten op stapels stoeptegels aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Geuzenveld. Op de achtergrond de nieuwbouw aan de Wigbolt Ripperdastraat. Zijn ze familie van elkaar: twee broertjes en een zusje? Of zijn ze buren?
De kinderen zijn nu waarschijnlijk een jaar of zestig. We hopen ze op te sporen en te horen hoe ze op die stapel tegels terecht zijn gekomen. En wat ze daarna meegemaakt hebben in Nieuw-West.

Voor de gouden tip loven we een beloning uit. De tipgever en de kinderen van toen willen we uitnodigen naar ons museum voor een speciale rondleiding en een etentje bij restaurant Konak. De foto is te zien op de expositie “Pionieren in het zand” die loopt tot 1 november 2012. Tipgevers kunnen mailen naar info@vaneesterenmuseum info@vaneesterenmuseum.nl

Van Eesterenmuseum
Burgemeester De Vlugtlaan 125
1063 BJ Amsterdam

Logo Van Eesterenmuseum

Hanneke Suurenbroek

Theo Koning

Is dit dan de Theo Koning die naast ons woonde, samen met Truus, Annelies, Cylia  en Johan!

Theo Koning

Drie kleine kleutertjes

En die jongen ernaast met bril is Nico Adrichem.

Hij is ook al overleden, las ik.

Hanneke suurenbroek

Het meisje recht dat ben ik: Hanneke Suurenbroek (inmiddels ruim 65). De jongen naast me is mijn broer Ton, die helaas twee jaar geleden overleden is. De jongen daarnaast zou Peter Grifhorst kunnen zijn, dat was onze buurjongen in de Cornelis Roobolstraat.