Wonen in Slotermeer

Van mijn zus kreeg ik een stukje te zien over de eerste bewoners van Slotermeer.

Wij - familie  Westerbaan - woonden met vijf kinderen op de Vening Meineszlaan 127. Ik was toen 14 jaar en we kwamen uit de Hugo de Grootstraat, waar mijn moeder een dameskapperszaak had.
Van de 5000 duizend gulden die ze bij de verkoop kreeg, heeft ze de aanbetaling gedaan voor het koophuis. We gingen ook steeds bij de bouw kijken en we zijn in de vreselijkste kou verhuisd.
Op de hoek had Steffa Wine een balletschool en toen Koningin Juliana Slotermeer kwam openen, stond zij daar met een stel kinderen en een bos bloemen. Het stond niet op het programma maar ze zijn toen toch nog gestopt.
Wij woonden naast de familie Verkuylen, volgens mij had die ook wel contact met mevrouw Van den Akker. Wij hebben toen we getrouwd waren en twee jaar ingewoond hadden bij een lieve tante in de Curacaostraat, het hoekhuis op nummer 131 van de familie Eyff gekocht. Die hadden een groter huis achter de melkboer op de Vening Meineszlaan gekocht. We hebben daar vier jaar gewoond en zijn daarna met onze twee dochters naar Castricum vertrokken. Mijn vader heeft nog tot circa 1998 op de Vening Meineszlaan gewoond en met mijn twee zussen hebben wij hem daarvoor jaren verzorgd.

Westersisters
Ik denk ook nog aan de tijd in Slotermeer dat er allemaal indische bandjes waren. Mijn zus die nu in Amerika woont en ik hebben nog meegedaan aan een amateurwedstrijd. Ik weet niet meer waar dat precies was. We noemden ons de Westersisters (Westerbaan is onze meisjesnaam), lekker origineel hè. En het was de tijd van Rock en Roll, dus wij gingen dan naar feestjes bij die Indische jongens thuis. Op een keer kwamen ze vragen of ik bij hun bandje wilde zingen, maar daar had ik alleen geen zin in, maar ik wilde wel samen met mijn zusje Corrie. Die heeft daar toen haar Indische man, Maus Ebien Pesa, ontmoet. Ze zijn later naar Amerika geëmigreerd en al meer dan 54 jaar getrouwd, als het even kan gaan we daar ieder jaar naar toe, ook dit jaar.

Dus er zijn heel goeie dingen uit die tijd voorgekomen en ik heb goede herinneringen aan Slotermeer.

Fem Linzell-Westerbaan

Fem Linzell westerbaan

Fam Ijff

Wij hebben destijds het huis op nr 131 gekocht ik denk van je ouders

je vader werkte toen bij het luchtvaartlabaratorium

mijn ouders woonden op nr 127

ontzettend aardige mensen je ouders

je vader Jacob Ijff is later dijkgraaf geworden

ze hebben inderdaad het huis achter de melkboer gekocht dat was wat groter

Leuke en goeie herinneringen

Gerard IJff

Vening Meineszlaan 131

Wat een grappig verhaal. Wij hebben inderdaad op de Vening Meineszlaan 131 gewoond en zijn in 1961 of daaromtrent verhuisd naar de Verleunstraat. De achterzijde van onze woning keek uit op de melkboer, later supermarktje, aan de Vening Meineszlaan. Ik meen dat de exploitant dhr Straathof was die naast de garages woonde in de Vervorenstraat, naast de zaak dus.

Ik kan mij nog herinneren dat om 6 uur ‘s ochtends de melkjongens de flessen en kratten in hun wagens zetten om langs de deuren te gaan en de zuivelproducten te bezorgen. Ik meen dat Bart bij ons kwam.

De familie Westerbaan zegt mij wel iets, maar ik heb er helaas geen actieve herinnering aan.

Jan Burgers