Waar word jij gelukkig van?

Een engel in West

1 Fan

Een glimmende auto, nieuwe laarzen, uit eten, zonnestralen of een spinnende kat? Theatermakers Anne en Andreas zoeken buurtbewoners die een antwoord hebben op de belangrijke vraag: waar word je gelukkig van? Daarnaast geven ze gratis workshops in het Huis van de Wijk Slotermeer en bij Vrouw en Vaart. De eerste workshop begint op woensdag 27 juni. Kom gerust proberen of je het leuk vindt!

De verschillende theaterworkshops duren vier weken en je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen. Samen met de geïnterviewde bewoners en de deelnemers van de workshops die het leuk vinden, willen Anne en Andreas uiteindelijk een theatervoorstelling in de buitenlucht maken. Die voorstelling heet: Een Engel in Nieuw-West. Een ‘engel’ loopt in oktober door de Struikbuurt in Slotermeer en ontdekt daar verschillende bewoners die laten zien wat geluk voor hen betekent.

Workshops

Niet zingen, maar spreken
In een zangkoor wordt vaak in groepen gezongen. In plaats van zingen kun je ook allemaal tegelijk praten, schreeuwen of fluisteren. Tijdens de workshop Spreekkoor leren deelnemers om met één stem te spreken.
De eerste workshop is op woensdagavond 27 juni van 19.00 tot 20.30 uur in het Huis van de Wijk Slotermeer in de Multibox aan de Jan de Louterstraat 19. De workshop wordt gegeven op vier woensdagavonden achter elkaar en is dus ook op 4, 11 en 18 juli.

Toneel spelen zonder woorden - Speciaal voor vrouwen
Geen woorden, maar daden! Heb je wel eens naar een ‘stomme’ film gekeken? Daarin wordt niet gesproken, maar vertellen acteurs toch een verhaal door hun lichaam en gezicht te bewegen. In de workshop Bewegingstheater leer je om toneel te spelen met bewegingen.
De eerste workshop is op donderdagochtend 28 juni van 10.30 tot 12.00 uur in het Huis van de Wijk Slotermeer in de Multibox aan de Jan de Louterstraat 19. De workshop wordt gegeven op vier donderdagochtenden achter elkaar en is ook op 5, 12 en 19 juli.

Welke kleren brengen geluk? - Speciaal voor vrouwen
Trek jij graag een wollen jas dicht om je heen? Of draag je liever een zijden jurk, zodat de stof lekker wappert? Veel vrouwen houden van kleding en bepaalde kledingstukken maken hen gelukkig. In toneelstukken wordt vaak met bijzondere kleding en kostuums gewerkt. In de workshop Kleding & Theater ga je een kledingstuk ontwerpen dat jou gelukkig maakt!
Deze workshop wordt gegeven bij Vrouw en Vaart aan de President Allendelaan 733. De data waarop de vierdelige workshop wordt gegeven, worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Kijk voor de nieuwste ontwikkelingen op: http://www.engelnieuwwest.blogspot.nl

Vertellen wat je gelukkig maakt?
Dat kan! Mail naar een engelnieuwwest@gmail.com of bel 06 - 1441 8811 en dan komen Anne en Andreas bij je op bezoek voor een goed gesprek.