Johan Jongkindstraat

7 Fans
Johan Jongkindstraat in aanbouw Foto: Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam, 10 mei 1960

Reactie op het verhaal van meneer Pang 'Varend naar Nederland' gepubliceerd op 27 augustus 2009.

Nu, drie jaar nadat dit gepubliceerd is, lees ik dit geweldige en herkenbare verhaal. Ik was op zoek naar oude afbeeldingen van de Johan Jongkindstraat en stuitte toen op de foto van mijn straat in aanbouw.
Ik ben thans 56 jaar en woon al vanaf mijn 12de in Brabant, maar het verleden blijft bij mij leven. Zo heb ik zo'n kleine 10 jaar geleden oude klasgenoten van de Marius Bauerschool gezocht en veel teruggevonden. Met enkelen daarvan ben ik naar mijn en hun oude buurt teruggegaan. Er was ontzettend veel veranderd.
Een station met een spoorlijn achter de laatste flat, waar de dijk was waarop ik gaarg speelde. Op uw foto is de brug te zien met daaronder de sloot waarop ik 's winters met Friese doorlopers schaatste. Zelfs mijn kleuterschooltje is nog te zien. Eén van de teruggevonden klasgenoten was tevens mijn klasgenoot op de kleuterschool. Geweldig!

Meneer pang; uw naam komt mij bijzonder bekend voor. Heeft u op de eerste etage gewoond?Indien dat het geval is hebben wij verschillende keren van de Indische rijsttafel - door uw vrouw gemaakt - mogen smullen.
Ik hoop dat dit bericht u nog bereikt en wellicht kunnen we onze oude herinneringen met elkaar delen. Heel leuk, want door ons leeftijdsverschil betreft het herinneringen van een kleuter en die van een ouder.
Mijn ouders heten Chris en Riet van den Berg, mijn broers Chris en Gert. Mijn vriendinnetjes waren Annaloes Bleker en Marion van Cleeff, die beiden in hetzelfde portiek woonden.
Ik hoop van ganser harte iets van u te mogen vernemen.

Vriendelijke groeten,
Hannie Willemen-van den Berg

Renee ruijl

Johan jong kindstraat 177

Ook ik heb met mijn ouders in het 2e portiek gewoond. Ik heb een zusje die marjolein heet.

Humphrey herinn ik me nog. Jij had een broer die rob heet. Ik weet nog dat jij een dag voor mij jarig was, op 9 aug. Klopt dat?

Volgens mij woonden jullie naast fam. Sijsling.

Mijn zusje ging wel met anita om, en ik wel met angele

Het balkon van fam sijsling grenst aan ons balkon op de 3e verdieping.

Ik weet ook nog dat er in het tweede portiek op de eerste etage fam. Schmidt woonde met zoon Jos. Zijn moeder is jong overleden.

Fam. Pang herinner ik me ook nog.

En nog een fam. Mensink.

Hanny willemen, welke nr woonde je?

Wij zijn naar hoofddorp verhuist toen ik 17 was.

Best grappig hoe veel er naar boven komt als je begint te schrijven

Humphrey Khohonggiem

Beste Hannie,

Ik herkende wat namen in jouw verhaal. Ook ik had in de Johan Jongkindstraat gewoond en mijnheer Pang en familie zijn nog steeds vrienden van mij. Zij woonden in het tweede portiek op de tweede verdieping. Mijnheer Pang is inmiddels helaas overleden in 2015. Marion van Cleeff heb ik ook gekend. Zij was mijn overbuurvrouw vanuit de laatste flat. Ik heb uiteraard ook op de Marius Bauer school gezeten.

vrienelijke groet,

Humphrey