Interview met Theo Bankras, pastoor te Sloten

Verteller: Theo Bankras
7 Fans

Theo Bankras - geboren in 1928 - is 25 jaar pastoor te Sloten. Hij heeft zich in de loop van de tijd aan allerlei ontwikkelingen moeten aanpassen: het veranderen van de maatschappij, de positie van een pastoor en veranderingen van de Kerk. Hij oefent zijn beroep nog steeds met overtuiging uit.

Theo Bankras in zijn kerk in Sloten Foto: beeld uit het gefilmde interview

In dit prachtige gesproken en gefilmde portret maakt Pastoor Theo Bankras ons deelgenoot van de veranderingen in de Rooms-Katholieke kerk. Zoals hij het zelf zegt: "Mensen kijken anders tegen je aan. Ik heb die overgang meegemaakt. Als vroeger de pastoor wat zei, was het alsof God de Vader gesproken had. Nu is het: Ach, 't is de pastoor maar ."

Interview van ruim 14 minuten met de pastoor van de Sint Pancratius-parochie in Sloten.

Dit interview is gemaakt door Fanny Kuitenbrouwer en gefilmd door Bram de Waard; twee reporters van het Reportersteam van het Amsterdam Museum en van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-oud Osdorp.' Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.

Johan van Alphen

Mooi gefilmd portret van een toegewijd man

Kijken! Een aanrader voor iedereen die een beeld wil krijgen van het leven van een pastoor van vroeger en nu!