Sloterkerk ook geopend

1 Fan

Op zaterdagmiddag 8 september is in het kader van Open Monumentendag de Sloterkerk, Osdorperweg 22 te Amsterdam, geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

Sloten - het oude dorp Het oude dorp Sloten, nu onderdeel van stadsdeel Slotervaart, september 2004

Onder het genot van een kopje koffie of thee is het interieur van deze in 2003 gerestaureerde kerk te bezichtigen.

Tijdens deze uren zal het fraaie Knipscheerorgel uit 1850 bespeeld worden door de heer Jelle de Vries uit Arnhem. Behalve organist is hij ook orgelstemmer en orgelbouwer.

Verder is er een expositie over de rijke historie van deze kerk. Een historie die bepaald verder teruggaat in de geschiedenis dan het jaar 1861 toen het huidige kerkgebouw tot stand kwam. Ook zijn er een aantal kaarten van de omgeving te bekijken. Voor de kinderen is er een puzzeltocht.

Behalve vragen over de historie is er alle gelegenheid om andere vragen te stellen.

Uit: de Westerpost van 5 september 2012.