Drie liederen ter ere van 60 jaar Amsterdam Nieuw-West

Lever een bijdrage!

De westelijke tuinsteden bestaan dit jaar 60 jaar! Dit vieren we in de Meervaart op 6 en 7 oktober met Sloterproms 2012, een muzikaal festijn met 250 amateur muzikanten uit Nieuw-West.

De Sloterproms is een muziekevenement dat in een combinatie van muziek, beeld en dans de muzikale rijkdom van Nieuw-West toont. Ook aan deze tweede editie – die plaats vindt tijdens het New West Fest - zal een keur aan amateur muziekverenigingen uit dit stadsdeel deelnemen. Daarnaast leveren bekende artiesten met roots in Nieuw-West een bijdrage aan het programma. Het concert wordt net als vorige jaar samengesteld door regisseur Christiaan Mooij, muzikaal adviseur Jan Pieter Koch en componist/arrangeur Selim Dogru.
Omdat dit jaar zeer bijzonder is – ‘60 jaar Nieuw-West’ - willen we binnen Sloterproms 2012 iets extra’s doen. Een kers op het toetje, slagroom op de taart, een uniek aandenken aan het 60 jarig jubileum en een cadeau voor Amsterdam Nieuw-West!

Lever een bijdrage aan 3 liederen voor Nieuw-West
In 60 jaar zijn er zo’n 3 generaties opgegroeid in de Westelijke Tuinstede, ieder met zijn eigen sfeer en energie. Deze 3 leeftijdsgroepen – 6, 36 en 60 jaar - vormen de inhoudelijke rode draad van het theatrale concert . Het lijkt ons fantastisch om Sloterproms 2012 aan te vullen met een uniek onderdeel: 3 liederen, voor elk leeftijdsgroep een eigen lied. Liederen die deel uitmaken van de voorstelling Sloterproms en daarnaast worden uitgebracht op een cd. Het jong aanstormend talent, Thijs Maas, zal de liederen schrijven. Om de energie en de geest van de generatie goed te vangen, interviewt hij 3 mensen, een jongere, een 30+ er en een pionier. Deze liederen worden tijdens de Sloterproms gezongen door drie zangers die op een geheel eigenwijze actief zijn in het muzikale leven van Nieuw-West. Jan van Schootbruggen, gepensioneerde operazanger vertegenwoordigt de eerste generatie. De kersverse moeder Yinske Silva, representeert de dertigers. Het lied van de allerjongsten wordt gezongen door 9-jarige Jayden Kadijk.

Sloterproms wordt een feestelijk theatraal concert voor alle bewoners in Nieuw-West. Jong en oud van alle culturen presenteren zich in een theatrale setting op een professioneel podium. Met de 3 liederen van Thijs Maas krijgt Sloterproms 2012 extra kleur en hebben we een mooi muzikaal cadeau voor de bewoners van Nieuw-West.
Help Jan, Yaden en Yinkse aan een lied en geef Sloterproms een kers op de taart. Wordt deelgenoot van een bijzonder concert door Sloterproms te steunen met een bijdrage op www.voordekunst.nl en ontvang (afhankelijk van uw donatie): een toegangskaartje tot Sloterproms, de CD met 3 liederen of een eigen lied van Thijs Maas. U kunt uw bijdrage ook doneren in de speciale Sloterproms donatiebus bij de Meervaart.

Voor meer informatie check: http://www.voordekunst.nl (Sloterproms)