Iedereen is welkom op het Rembrandtparkfestival

Zondag 7 oktober: gratis plezier voor jong en oud!

1 Fan

Laat je de toekomst voorspellen, leer acrobatische trucs, draaf een rondje door het groen, geniet van bijzondere optredens of kom lekker ‘chillen’… Het Rembrandtpark verandert op zondag 7 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur in een festivalterrein vol muziek, theater, kunst, cultuur, lekker eten en acrobatiek. Iedereen is van harte welkom om te genieten van dit gratis evenement voor jong en oud. De stadsdeelvoorzitters van West en Nieuw-West zijn ook van de partij.

Op het grote grasveld tussen kinderboerderij De Uylenburg en ’t Landje vermaken de artiesten van het Olympia Circus iedereen met onverwachte acts en er staan twee grote circustenten waarin van alles te beleven is. Van workshops Zumba en Line Dancing tot optredens van een Big Band en een kinderkoor. Het programma wordt aangekondigd door een heuse Master of Ceremony en er is een spiritueel programma met onder meer massages, yoga en tarotkaarten leggen. Maar dat is nog lang niet alles. Hieronder een aantal hoogtepunten uit het programma:

Schimmenmoeras
Eens in de 72.000 jaar komt het Moerasmonster boven water, dit keer bij het Schimmenmoeras in het Rembrandtpark… Het Illuseum neemt bezoekers op ieder ‘spook half uur’ mee voor een sfeervolle tour langs weerwolven, schimmige souvenirs en andere raadselachtige verschijnselen....

Zondagsmarkt
Het gratis festival vindt dit jaar voor de zevende keer plaats en heeft voor het eerst een speciale zondagsmarkt. Op het lange pad vanaf de Staalmeesterlaan naar ’t Landje staan tientallen kraampjes met bijzondere waren zoals handgemaakte sieraden, natuurlijke oliën, vintage, hapjes en drankjes.
Biologische pompoenen kopen en versieren kan bij Pompoen Deco. Choco Stories verzamelt verhalen en verkoopt onder meer eetbare fairtrade menukaartjes. Stadshout geeft een tweede leven aan de duizenden bomen die jaarlijks worden gekapt in onze stad. Ontdekken wat ze precies doen? Dat kan dus op 7 oktober!

'Branko gaat trouwen' op het Rembrandtparkfestival - Foto: Alain Klein

Branko’s bruiloft
Het Rembrandtpark ligt in Amsterdam Nieuw-West, maar omdat het grenst aan Amsterdam West genieten bewoners van beide stadsdelen dagelijks van het groene park. De stadsdeelvoorzitters uit West: Martien Kuitenbrouwer en Nieuw-West: Achmed Baâdoud zijn tijdens het festival allebei van de partij en wonen rond 12.30 uur de bruiloft van Branko bij.
Accordeonspeler Branko is vrijwilliger van het Rembrandtparkfestival van het eerste uur. Hij komt uit Roemenië en kan vanwege wat bureaucratische rompslomp aldaar nog niet officieel trouwen met zijn grote liefde. Ze willen heel erg graag trouwen en daarom wordt het koppel deze zondag symbolisch met elkaar verbonden in het park. Hieromheen vinden spectaculaire en romantische taferelen plaats.

Achtergrond van het festival
Op het Rembrandtparkfestival is vermaak voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en achtergronden. Vorig jaar waren er ongeveer 7000 bezoekers. Het festival wordt georganiseerd door bewoners met ondersteuning van GroenGras en Eigenwijks. Er is voor ieder wat wils van pony rijden voor de kleintjes tot muziek- en dansoptredens en spannende theatervoorstellingen. Wie gewoon zin heeft om te ontspannen kan ook lekker een kleedje uitrollen op het gras en van een afstand genieten van al het spektakel. Iedereen is van harte welkom.

Meer programma informatie volgt dagelijks op http://www.facebook.com/Rembrandtparkfestival