Wegwijzer Sloterplas en Sloterpark

“Fietsen en wandelen om de Sloterplas, Amsterdam Nieuw-West”. Dat is de naam van de nieuwe folder, die de Vereniging Vrienden van de Sloterplas op 5 september 2012 - de avond van de behandeling van de Groenvisie – aan de voorzitter van de Raadscommissie hebben overhandigd.

Aanleiding
Het 60 jarig bestaan van de Westelijke Tuinsteden en hiermee het 60 jarig bestaan van de Sloterplas op 7 oktober aanstaande vormde een goede aanleiding voor de vereniging om de folder uit te brengen, evenals manifestaties als Open Monumentendag in het teken van Groen van Toen en Nieuw-West Open.

Nog meer genieten
Het hoofddoel van de folder is om iedereen méér te laten genieten van plas en park door de diverse wetens- en bezienswaardigheden. Deze laatste zijn aangegeven op een plattegrond.

Met dank aan
De folder is samengesteld door Erik Swierstra en Harriët Haakma en voor een deel gesponsord door de commissie Sociale Activiteiten van de drie Hogguerflats, waarvoor dank.

Correctie
Onder punt 19 staat in de folder vermeld dat het Allendemonument vernoemd is naar de in 1973 vermoorde president van Argentinië. Salvador Allende regeerde echter niet over Argentinië maar over Chili. Bij een volgende druk zal dit veranderen.

Hoe komt u aan de folder?
U kunt deze bij de Vereniging Vrienden van de Sloterplas bestellen of vinden op locaties als Eigenwijks, het Van Eesteren Museum en in de Openbare Bibliotheken. Maar u kunt deze ook downloaden vanaf de website van de vereniging: "Fietsen en wandelen om de Sloterplas".