Vredenburgh - vroeger en nu

Over de (voor)geschiedenis van Nieuw Vredenburgh, de sloop van de Augustinuskerk en nog veel meer

Centrum, Amsterdam-West
Vredenburgh - Vroeger en nu

Een informatief boekje geschreven door Angelique van de Pol van www.verhalenschat.nl.

Vrijdag 11 januari presenteerde Angelique van de Pol trots haar zelf geschreven boekje over de geschiedenis van Vredenburgh. Ooit begonnen als huis aan de gracht waarin Theresia Spijker 4 arme, oude, katholieke vrouwen onderdak gaf. En nu voortbestaat als het verzorgingshuis Nieuw Vredenburgh op de plek van de in jaren 70 van de vorige eeuw gesloopte Augustinuskerk.

Een met steun van het Stadsdeel West tot stand gekomen boekje (40 bladzijden) wat in het eerste deel verhaalt van het 'oude' Vredenburgh - het Roomsch Katholiek Burger Oude Vrouwenhuis - op de plek waar de Oude Zijds Voorburgwal en de Oude Zijds Achterburgwal bij elkaar komen. En in het tweede deel het verhaal vertelt van Nieuw Vredenburgh zoals het nu nog staat aan de Postjesweg 125.

Het boekje is voor € 7,00 te verkrijgen bij de receptie van Nieuw Vredenburgh of te bestellen bij Angelique van der Pol via haar e-mailadres (er komen dan verzendkosten bij).

Fragment uit het boekje