brand haarlemmerhouttuinen

filmpje

is een belevenis uit mijn jeugdjaren was 16/17 jaar oud

naam van de afbeelding

In het jaar 62 hadden we een beroerde winter en alle vaarwegen waren dichtgevroren.Ik werkte in die tijd voor een graanfactor bedrijf
en moest plotseling naar de coenhaven naar het graanoverslag igma het transport ging per vrachtwagen omdat de nood hoog was.Ik moest met een collega per taxi van het kantoor daar naar toe.Door de haarlemmerstraat,deze stond vol was iets gebeurd,taxichaffeur sloeg rechts af de haarlemmer houttuinen in en linksaf de straat in ook daar stond een vrachtwagen te lossen.Ik zei PFFTTT en leunde achterover.Omhoogkijkend zag ik plotseling vlammen uit het dak van het pand komen.Ik sprong uit de taxi,holde het timmerbedrijf in wat daar was en gilde:Bel de brandweer er is brand boven juliie,ik waarschuw de bewoners,de man kwam even naar buiten en zag de vlammen en sprong naar de telefoon en belde.Inmiddels had ik alle bellen ingedrukt de deur werdt opgedaan en ik holde naar boven.Ik kon al niet verder als 3 hoog en schreeuwde de bewoners toe om het pand te verlaten zo ook op 2 en 1 hoog en was weer beneden waar de brandweer er al was ondertussen was de vrachtwagen al leeg en vertrok ik stapte in de taxi en vertrok richting coenhaven.Ik las nog geen kranten in die tijd maar weet niet hoe dat ooit is afgelopen.Weet niet de exacte datum,maar misschien kan iemand het vertellen??Ik zie als ik er aan terugdenk dit als een filmpje in mijn hoofd.