Wie kent de band Joey & Selection?

Met Frank Dorenstouter, Wim Lubbersen, Peter Sloove, Cor de Ruyter en Rinus Linger.

Nieuw-West

Van het bandje waar ik destijds in speelde heb ik jammer genoeg geen foto's. We begonnen in 1967.

Voorbeeld van een bandje in die tijd Foto: Arie Haagsma

Voorbeeld van een bandje in die tijd Foto: Arie Haagsma Door: Arie Haagsma

Hoe we aan elkaar gekomen waren weet ik niet meer. Wel woonden we (bijna) allemaal in West. Wim Lubbersen, Peter Sloove (zijn vader was onze manager), Cor de Ruyter (later erbij gekomen) en ik. Alleen de zanger, Rinus Linger, kwam uit Oost en was een bekende van mijn zus.

We noemden onszelf Joey & Selection. En gemotiveerd dat we waren ! Op de één of andere manier was er voor de eerste keer dat we bij elkaar zouden komen een oefenruimte geregeld. Natuurlijk was dat met meer bezieling dan gezond verstand gebeurd, want toen wij er voor de deur stonden bleek dat niemand de sleutel had geregeld. Het was een school aan de Baden Powelllaan in Osdorp. Ernaast stond een soort conciërgewoning. Daar hebben we aangebeld, een hamer en een schroevendraaier gevraagd en de voordeur uit z'n scharnieren gelicht alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Na afloop hebben we wel de deur weer netjes teruggehangen en het gereedschap bij de buren afgegeven.

We traden op verschillende locaties in de tuinsteden op. De beste herinneringen heb ik aan de optredens in de opgang in Osdorp.

Is er iemand die toevallig foto's van de band heeft ?

Tuinstedeling Frank Dorenstouter

Gepubliceerd: 23 maart 2013

R.E. de Pruyssenaere de la W.

Joey & Selection

Hoi Frank, Ik zie vandaag, 24 april 2022, pas jouw antwoord uit 2017. Wat is jouw e-mailadres, dan kan ik via die weg contact met je opnemen. Van mij is het r.de.pruyssenaere@home.nl

Groetjes, René

Frank Dorenstouter

Joey & Seection

Hoi Rene, ik wist niet dat jij ooit bij een optreden van ons geweest bent. Of ik ben het vergeten. Ik heb ook nog bij jouw zus Sylvia in de klas gezeten op de basisschool (Immanuelsschool).

Peter, wat jammer dat we toen gestopt zijn hè -weemoed bekruipt mij. Maria, ik kan me jou nog wel herinneren. Toentertijd kwam ik regelmatig bi jullie thuis.

René de Pruyssenaere

Dag Frank

Dag Frank,

Wij hebben op de middelbare school bij elkaar in de klas gezeten en hielden ons bezig met het maken van popmuziek. Ik ken daarom Joey & Selection en heb wel eens een optreden bijgewoond. Maar foto's, die heb ik helaas niet.

Maria brockhoff sloove.

Joey&selection

Wat geinig dat ik dit heb gevonden. Ik ben de dochter van de manager en de zus van Peter sloove. Geen foto's helaas. Maar wel mooie herinneringen.

k.kaspers

Halllo Frank