Bewoners van Amsterdam-West kunnen bij BOOT terecht

Maatschappelijke en juridische spreekuren

Bij BOOT helpen studenten bij het zoeken van een oplossing voor zijn of haar probleem.

BOOT

BOOT

BOOT West

Burgers hebben veel rechten en plichten. Er zijn honderden regels en wetten waar men zich aan moet houden. Daarnaast bestaat er ook nog de grote hoeveelheid aan voorzieningen, belastingen en toeslagen. Het kan lastig zijn hier een weg in te vinden.
Waar heb je allemaal recht op? Wat is een DigiD code? Ik voel me eenzaam, wat kan ik doen? Welke gebreken komen voor rekening van de huurder en welke van de verhuurder?

Dit zijn voorbeelden van vragen waar veel buurtbewoners van Amsterdam West tegenaan kunnen lopen. Bij BOOT helpen studenten bij het zoeken van een oplossing voor zijn of haar probleem. Er zijn maatschappelijke en juridische spreekuren.

Bij het maatschappelijke spreekuur kunnen mensen terecht met vragen over bijvoorbeeld:
- persoonlijke ontwikkeling
- thuissituatie/opvoeding
- wonen
- werk/opleiding
- administratie/financiën

De studenten van het juridische spreekuur zoeken vraagstukken uit en stellen adviezen, brieven en bezwaarschriften op. De juridische adviseurs hebben kennis over de volgende rechtsgebieden:
- Arbeidsrecht
- Huurrecht
- Consumentenrecht
- Bestuurrecht
Wij hopen u met uw vragen bij ons te zien! Ook voor een luisterend oor bent u welkom. Mocht u nog geïnteresseerd zijn in bepaalde informatie, kunt u ons hiervoor altijd benaderen via de mail of telefoon. Of stap gewoon binnen bij:

BOOT West
Witte de Withstraat 100