Spaarndammerburen.nl

Is nu live!

Spaarndammerbuurt

Spaarndammerburen.nl is een site voor en door buurtbewoners. Je kunt hier als buurtbewoner en als buurtondernemer op de hoogte blijven van alles wat zich in de Spaarndammerbuurt afspeelt.

Op donderdag 30 mei 2013 is http://www.SpaarndammerBuren.nl gelanceerd, de nieuwe community website die de Spaarndammerbuurt (en omstreken) verbindt en inspireert, waar informatie en het laatste (lokale) nieuws wordt gedeeld.

De site is een online manier om elkaar te ontmoeten, maar SpaarndammerBuren organiseert ook live ontmoetingen. Zoals SpaarndammerBuren LIVE op donderdag 30 mei. Tijdens dat bruisende evenement in buurthuis De Horizon is deze nieuwe site gelanceerd,konden buurtgenoten elkaar ontmoeten en presenteerden plaatselijke ondernemers zich. Een feestelijke kick-off voor en door buurtbewoners met live muziek, vertoning van films en historische foto's uit de buurt, een Repair Cafe met klusadvies, workshops en kinderactiviteiten.

SpaarndammerBuren
“De aanleiding om met SpaarndammerBuren te starten, was om onze leuke buurt nóg leuker te maken. Er wonen hier zoveel mooie, actieve en inspirerende mensen! Die wilde ik graag bij elkaar brengen” legt Jane Poerwoatmodjo uit, buurtbewoner en initiatiefnemer van het eerste uur. “Tijdens dit evenement konden buren elkaar ontmoeten en laten zien waar ze mee bezig zijn of waar ze over dromen. Een flink aantal buurtbewoners is de afgelopen tijd enthousiast geworden over SpaarndammerBuren en leverde een bijdrage aan het feest. Maar we willen graag de hele buurt betrekken en hopen dat iedereen zich een SpaarndammerBuur gaat voelen” zegt Fenneke van der Deijl, ook vanaf het begin betrokken.

Algemene informatie over SpaarndammerBuren
SpaarndammerBuren is een bewonersinitiatief dat mensen in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam verbindt en inspireert. Op een maatschappelijk relevante, kleinschalige en laagdrempelige manier prikkelt SpaarndammerBuren bewoners en buurtondernemers om zich actief in te zetten. Via een communitywebsite met informatie, nieuws, persoonlijke profielen, verhalen, beeldmateriaal en het algemene buurtaanbod (winkels, diensten, ondernemers, buurtactiviteiten). En op Facebook en Twitter met dagelijkse nieuwtjes, en op LinkedIn met werkgerelateerde onderwerpen. Daarbij wordt juist het persoonlijke contact en de ontmoeting tussen buren gestimuleerd door activiteiten te organiseren en door mensen met gezamenlijke interesses bij elkaar te brengen. Zowel buurtondernemers als het stadsdeel zijn enthousiast en steeds meer buren raken actief betrokken.