"Ik ben de kleindochter van Schele Bertus"

Foto's van opa (ook wel 'Schele Bertus' genoemd) en oma Wolschrijn

Spaarndammerbuurt
Oma Wolschrijn voor haar winkel aan de Spaarndammerstraat 115 Foto: collectie Jolande Thomas (kleindochter)

Jolanda Thomas reageerde niet alleen op Miranda's Bloemenboetiek, zij stuurde ook deze prachtige foto's van haar oma en opa naar de redactie!

Mijn opa heette 'Schele Bertus' omdat hij een glazen oog had. En de vrouw die in 2010 naar Miranda's Bloemenboetiek kwam kijken, is de vrouw van mijn oom, die hetzelfde heette als mijn opa. Mijn oom heeft de zaak toentertijd overgenomen van mijn opa en oma. Ik ben de dochter van Maria Wolschrijn.
Zelf heb ik op Spaarndammerstraat 111 gewoond, onder mijn tante Annie. Hierbij de foto's van de zaak met mijn oma in de deuropening en natuurlijk ook een foto van mijn opa.

Opa Wolschrijn oftewel 'Schele Bertus' Foto: collectie Jolande Thomas (kleindochter)

Hij is geboren op 20 februari 1890 en overleed op 3 februari 1964, net geen 74 jaar oud. Volgens deze bron http://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-lier/ was hij vanaf 1912 'Bloemenwinkelier' en vanaf 1916 'Werkman'.

Jolanda Thomas

gepubliceerd op 18 augustus 2013

Bekijk meer afbeeldingen

Opa en oma Wolschrijn bij een trouwerij in het oude stadhuis van Amsterdam Foto: collectie Jolande Thomas (kleindochter)

Jolanda Thomas

Re: Schele Bertus

Carl Johann Meijer. geboren 11 juli 1940 te Amsterdam, gehuwd met Agatha Gaerthé:
Ik vind het leuk om deze foto te zien, aangezien Ome Bertus en Tante Anne familie is/was van mij, mijn vader was een broer van Tante Anne, Piet hij is geboren 10 februari 1898 en overleden 6 september 1962 dus 63 jaar en 7 maanden oud. Zelf ben ik nu 73 jaar oud, ik weet helaas niet veel over hun kinderen, ik kende alleen hun dochter Annie, en kleindochter Annie, deze heb ik een nekele maal ontmoet. Ik begrijp nu dat zij 2 dochters hadden en een zoon, mijn ouders en grootouders hebben ook in de Spaarndammerbuurt gewoond, maar ik weet niet precies de straat. Het is fijn om via deze side iets over de buurt en in dit geval familie te vernemen.

Hallo Carl,

Ik zou het leuk vinden om via mail het een en ander uit te wisselen.