Woonparadijs

Het Studentenhotel

Nieuw-West

Een mooie kamer, een fiets ter beschikking, een restaurant, een fitnessruimte, een bibliotheek, wie wilt dat niet als hij of zij in Amsterdam gaat studeren?

De entree van het hotel Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 3 september 2013

De entree van het hotel Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 3 september 2013 Door: Annick van Ommeren-Marquer

Sinds 1 september 2013 is dat mogelijk in The STUDENT HOTEL, in het voormalige Elsevierkantoor.
Er zijn 707 kamers gemaakt verdeeld over drie gebouwen.
De aankleding is prachtig! Gekleurd meubilair, modern en vintage door elkaar en zeer smaakvolle decoratie-elementen.
Buiten is het ook heerlijk ontspannen; een leuke terras met een serre, stoelen en banken om gezellig bij elkaar te zijn en de knalgele tuinkabouters houden de wacht.
De kamers zijn gemeubileerd en hebben een flatscreen TV. Ze worden verhuurd voor maximaal twee semesters en de huurprijzen lopen uiteen van 595 tot 850 euro per maand.
Uiteraard is dat niet voor alle studenten weggelegd, maar het all-inclusive concept slaat aan.

Maandag 2 september 2013 kwam ik in het hotel Marijke tegen: “Mijn keus viel op een kamer hier omdat ik niemand ken in Amsterdam en zo kan ik makkelijker andere studenten leren kennen. Het geeft ook een veilig gevoel omdat er 24-uurs bewaking is. Ik kom uit de provincie en in de stad wonen is anders dan in mijn dorp. Volgend jaar ga ik in Frankrijk stage lopen en via deze formule zit ik niet aan een huur vast. Mijn ouders zijn zeer blij met deze oplossing, daarom betalen zij ook een gedeelte”,
zegt Marijke met een lach!

Het fraaie, kleurrijke terras Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 2 september 2013

Het fraaie, kleurrijke terras Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 2 september 2013 Door: Annick van Ommeren-Marquer

De receptie Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 2 september 2013

De receptie Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 2 september 2013 Door: Annick van Ommeren-Marquer