Rembrandtparkfestival 29 september

Plezier voor jong en oud!

Rembrandtpark

Het Rembrandtpark verandert aanstaande zondag 29 september tussen 12.00 en 17.00 uur in een festivalterrein vol met lekker eten, mooie muziek, spannend theater, cultuur, spiritualiteit, markt en acrobatiek. Iedereen is van harte welkom om te genieten van dit gratis evenement voor jong en oud.

Altijd feest op het Rembrandtparkfestival Foto van een vorig festival

8e editie
Leer acrobatische trucs, geniet van bijzondere optredens, vouw je benen in een ingewikkelde houding of kom gewoon lekker ‘chillen’… Het Rembrandtparkfestival wordt dit jaar alweer voor de achtste keer georganiseerd!
Er is zoals gebruikelijk weer een zeer divers programma. Zo is er een Vintage modeshow, waar een groep creatieve dames uit de buurt (o.a. bekend van de Bauhaus feesten) op eigen wijze vintage kleding showt. Gedurende de dag vullen verschillende bandjes het park met mooie tonen. Zoals Klik met Nederlandstalige liedjes en Bluesforce met Southern USA muziek en uiteraard ontbreekt ook Branko op zijn accordeon niet.
Wie zin heeft om op ‘Chinese wijze’ energie op te doen is welkom om mee te doen aan een Chi Kung workshop van Cosima Scheuten. In China zie je mensen in de ochtend in vele parken rustige oefeningen doen, er straalt altijd een wonderbaarlijke rust en harmonie van af. Herhalen we dat in het Rembrandtpark?

Heliotropisch observatorium
Geniet van het op maat gemaakte theater van het Illuseum in een ‘mini museum’. Ze verzorgen een bijzonder en intiem optreden genaamd Heliotropisch observatorium. Tevens is er een wonderwinkeltje met heliotropische spullen. Ook theatergroep DeGasten trakteert bezoekers op een onvergetelijke voorstelling en er is een breakdance act.
Te pony lekker een rondje door het groen draven of struinen in het hooi kan ook. Rommelen tussen oude spulletjes, of juist een scala aan biologische producten ontdekken kan op een grote markt waar van alles te ontdekken is. Er is een ‘kunst afvalvlot’, een glaslichtproject en er zijn kinderateliers. Achmed Baâdoud, de stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West maakt even voor drie uur ook een rondje over het festivalterrein.
De dag eindigt met een spetterend optreden van de acrobaten van het Olympia circus. Voor ieder wat wils dus aanstaande zondag van 12.00 tot 17.00 uur in het Rembrandtpark.

Achtergrond van het festival
Op het Rembrandtparkfestival is vermaak voor kinderen, mannen en vrouwen van alle leeftijden en achtergronden. Vorig jaar waren er met regenachtig weer ongeveer 3.000 bezoekers. Het jaar daarvoor met mooi weer ruim 7.000.

Ruimte genoeg
Het festivalterrein is zo uitgestrekt, van Bouwspeelplaats het Landje tot en met de Kinderboerderij de Uylenburgh dat het er nooit te druk wordt. Het festival wordt georganiseerd door vele buurtorganisaties en bewoners met ondersteuning van GroenGras en Eigenwijks.

Poster

Poster