Het groenste stadsdeel van Amsterdam?

Slotermeer

‘Welkom in het groenste stadsdeel van Amsterdam’, pochte enkele maanden geleden een enthousiaste stadsdeelwethouder tegen de buurtbewoners. Verbaasd keek ik om mij heen.

Bedoelde hij de vertrapte en vervuilde stukjes groen tussen de flats? De hulpeloze struiken langs de Burgemeester Röellstraat misschien? Natuurlijk, de grasvelden rond de Sloterplas en de velden achter de Haarlemmerweg doen ruimtelijk aan, maar echt een groene indruk krijg ik niet in de wijk. De steeds weer terugkerende ganzen (waren ze niet teruggezet?) geven een natuurlijk en kortstondig safari-gevoel, maar de lol is er snel af wanneer je steeds met moeite een weg tussen ganzen baant.
Echter, de laatste weken is mijn houding hiertoe veranderd. Ik ben overtuigd van het groene karakter van Slotermeer.
Wanr sinds enkele weken bevolkt een nieuw fenomeen onze levendige wijk. Een vreemde lokroep deed mij lange tijd afvragen welke puber zo’n vreemde baard in de keel heeft. Maar na onderzoek zag ik een vreemd gevaarte op een garagedak. Het fladdert, schreeuwt en loopt onrustig over de daken van Slotermeer. Soms hulpeloos in een boom, dan weer op de grond, dreigend haar veren overeind. Een heuse pauw huist in buurt 5!

Voor belangstellenden: De pauw loopt parmantig heen en weer op de hoek Socratesstraat-Senecastraat, achter het Confuciusplein.

Re: Het groenste stadsdeel van Amsterdam?

Is het al gelukt om een foto van de pauw te maken voor de site?