Column: Lachen op de Burgemeester de Vlugtlaan

Slotermeer

Wist u dat er heel veel te lachen valt in Slotermeer? Je rijdt gewoon rondjes door de wijk en je komt de ene na de andere ambtelijke grap tegen. Want volgens mij zit er een ambtenaar met heel veel gevoel voor humor op het stadsdeelkantoor

Paal

Paal

Voorbeeld 1: de paal in het parkeervak
De Burgemeester de Vlugtlaan is zojuist geherprofileerd en het ziet er echt prachtig uit. Blij waren de bewoners en winkeliers toen de parkeervakken weer in gebruik konden worden genomen. Maar wat zagen we daar opeens? Een paal midden in een parkeervak! Met bovenop reclame voor de parkeergarage op Plein ’40-’45. Een mailtje aan de bestuurders zorgde er voor dat deze ambtelijke grap snel werd gecorrigeerd.

Vuilnisbak

Vuilnisbak

Voorbeeld 2: de vuilnisbak op het gras
Erg prettig al die vuilnisbakken. Zo kunnen we allemaal onze propjes en kauwgum netjes weggooien. De ambtenaar met humor plaatste dit exemplaar aan de Burgemeester de Vlugtlaan, echter tegen de woningen op het gras. Hier loop je niet snel naar toe met je afval. Er stond nog net geen bordje ‘verboden het gras te betreden’ bij, maar je weet: de bedenker en de plaatser (of een van beide) hebben een groot gevoel voor humor. De bak is inmiddels verplaatst naar een beter bereikbare plek.

Straatnamen

Straatnamen

Voorbeeld 3: de straatnamen
Nu had de letterzetter lol. Op dit bord — ook aan de Burgemeester Vlugtlaan — staan drie van de vier straatnamen op dit omleidingsbord verkeerd gespeld. Twee straten kregen een s te veel, een andere straat een s te weinig.

Parkeermeter

Parkeermeter

Voorbeeld 4: de parkeermeter
En de laatste aanwinst rondom de Vlugtlaan is deze parkeermeter in de Burgemeester Eliasstraat, een zijstraat van de laan waar altijd wat te lachen valt. Een verdwaalde paal, want parkeerplaatsen zijn er niet vlakbij te vinden. Ik vraag me af wie hier zijn kaartje zal kopen. De paal is bijna zichtbaar vanaf het stadsdeelkantoor. Daar zit vast die lollige ambtenaar met een binnenpretje toe te kijken.

Gepubliceerd: 2 juli 2006

(In de rubriek COLUMNS staan de columns van Shirley Brandeis allemaal bij elkaar.)

Evert van Bunnik

Parkeermeter

Hé Shirley: Staat 'ie er nog? Dan kom ik daar 'ns parkeren wanneer m'n vrouw
naar Slotermeer wil.
Enneuh, ik heb jouw naam zojuistr genoemd genoemd in een mailtje naar de
redactie, zodat je mijn geheugen over de Speelmanstraat kunt opfrissen:'t Ging over een politiek zeer actieve bewoner aan het eind van de oneven nummers

reunie drumband st.catharina

DRUMBAND ST.CATHARINA

VOOR DE AANKOMENDE

REUNIE op zondag 16 november 2008 in de oude stHendricusschool ZOEKEN WE

ADRESSEN VAN OUDLEDEN.

WIE HEEFT CONTACT MET ONZE OUDLEDEN VAN DRUMBAND ST. CATHARINA

TE AMSTERDAM-SLOTERMEER.

GEEF OOK DOOR OF JE IN HET BEZIT BENT VAN FOTO'S ,DIA'S FILMPJES,VIDEO, ENZ.

STUUR ALLE INFO NAAR; DRUMBANDCATHARINA@JUBILEERT.NL

re: arkestee

Lieve hemel,

Wat een geklaag in 1 stukje tekst.
Hopelijk is uw instelling wat veranderd sinds januari, anders moet u misschien maar eens nadenken hoe de tijd beter besteed kan worden.
Een hele fijne jaarwisseling toegewenst!

ger arkestee

de vlugtlaan een giller

Jammer, dat er van die kleine foutjes de aandacht krijgen. Wat dacht u van de verlichting op de vligtlaan. Nutteloos het geeft nauwelijks licht en de opstelling is ook verkeerd. De bende die
de supermarkten achter laten na de sluitingstijd. Waar zijn de milieuaktivisten. Er valt veel te lachen op de Vlugtlaan. Nou ja lachen het is gewoon een zielige vertoning. Maar neem van mij aan dat wil niemand zien.