Column: De lekkerste plekjes

7 Fans

Je kunt in Geuzenveld-Slotermeer en de andere Westelijke Tuinsteden heerlijk ‘toeven’. Rondje om de Sloterplas doen, op een bankje in een van de vele parken zitten, winkelen. Voor hapjes en drankjes kun je er ook terecht. Maar, vind ik, dat kan beter!

Pniëlkerk Om een voorbeeld van ‘beter’ te geven, neem ik u even mee over de Tuinstadgrenzen heen naar Bos en Lommer, waar we (ik woon daar) sinds vorig jaar <b>de Pniëlkerk </b>als dè hipste tent in het stadsdeel hebben. Vooral nu met de zomerse dagen is deze witte, voormalige kerk de plek om te zijn. Je kunt er lekker zitten, drinken, eten en kletsen. Precies waar horeca voor bedoeld is. Gelukkig hebben ‘wij’ nu zo’n lekkere plek in de buurt. En: je kunt vooral je bezoek — toch met enige argwaan komend naar ‘die achterstandswijk’ in Amsterdam — ermee imponeren. De Pniëlkerk

Om een voorbeeld van ‘beter’ te geven, neem ik u even mee over de Tuinstadgrenzen heen naar Bos en Lommer, waar we (ik woon daar) sinds vorig jaar de Pniëlkerkals dè hipste tent in het stadsdeel hebben. Vooral nu met de zomerse dagen is deze witte, voormalige kerk de plek om te zijn. Je kunt er lekker zitten, drinken, eten en kletsen. Precies waar horeca voor bedoeld is. Gelukkig hebben ‘wij’ nu zo’n lekkere plek in de buurt. En: je kunt vooral je bezoek — toch met enige argwaan komend naar ‘die achterstandswijk’ in Amsterdam — ermee imponeren.

Opium plate Ook in Osdorp heb ik zo’n lekkere plek ontdekt. Aan de Sloterplas verrees daar — ja, eerst een coffeeshop — onlangs Opium. Club en restaurant ineen. Met zo’n locatie en uitzicht kun je natuurlijk geen buil vallen, maar toch is het eerdere eigenaars niet gelukt er een hippe, leuke en dus lekkere plek van te maken. Dat is het nu wel. Mij zul je er niet in een topje op de dansvloer vinden, dat mag een andere doelgroep in het weekend vanaf een uurtje of elf uur doen, maar mij vind je wel aan tafel, waar ze de meest fraai opgemaakte en lekkere gerechten serveren. Objectiviteit is ver te zoeken als je Opium moet recenseren. Het toetje heeft me omgekocht. <b>De Opium Plate</b> is een geschenk uit de hemel.

De Opium plate in alle heerlijkheid

Objectiviteit is ver te zoeken als je Opium moet recenseren. Het toetje heeft me omgekocht. De Opium Plate is een geschenk uit de hemel.

In Slotervaart kennen ze sinds vorig jaar Aquarius. Een plek die de toevoeging ‘lekker’ vooral te danken heeft aan het uitzicht over de Nieuwe Meer.

Aqaurius In Slotervaart kennen ze sinds vorig jaar <b>Aquarius. </b>Een plek die de toevoeging ‘lekker’ vooral te danken heeft aan het uitzicht over de Nieuwe Meer. Andere lekkere plekjes in Slotervaart heb ik — nog — niet ontdekt. Maar schroom niet om mij en de lezers tips te geven. Wie weet zweert u bij ’t Siertje op het Sierplein of La Perche d’Or op het Delflandplein. Beide overigens erg gastvriendelijke plekken, maar bij ‘lekker’ moet ik toch echt het gevoel hebben van een heel leuk feestje dat gaat komen.

Gezelligheid kent geen tijd bij Aquarius

En dan Geuzenveld-Slotermeer. Bewoners zitten er op het water bij Plein ’40-’45, op het plein zelf, bij de bakker of de Hema in het winkelcentrum, er zijn diverse gelegenheden aan de Burgemeester Vlugtlaan (sinds kort zit er echt een erg aangenaam Turks restaurant ‘Konan’) en u lezer weet er vast nog meer te noemen. Laten we vooral café Oostoever aan de Sloterplas niet vergeten.

Café Oostoever 3 En dan Geuzenveld-Slotermeer. Bewoners zitten er op het water bij Plein ’40-’45, op het plein zelf, bij de bakker of de Hema in het winkelcentrum, er zijn diverse gelegenheden aan de Burgemeester Vlugtlaan (sinds kort zit er echt een erg aangenaam Turks restaurant ‘Konan’) en u lezer weet er vast nog meer te noemen. Laten we vooral <b>café Oostoever </b>aan de Sloterplas niet vergeten. Fraai uitzicht, aardige heren achter de bar, maar graag zou ik een likje verf, een groter en gezelliger terras en vooral ruimere openingstijden zien komen. Dan kan het helemaal voor mij in de categorie ‘lekkere plekjes’. Er zijn plannen vanuit het stadsdeel voor meer horeca, meer lekkere plekjes. Ik moedig dat aan. Niet dat ik zo’n caféganger ben, maar volgens mij maakt horeca, kortom maken lekkere plekjes een buurt.

Café Oostoever

Er zijn plannen vanuit het stadsdeel voor meer horeca, meer lekkere plekjes. Ik moedig dat aan. Niet dat ik zo’n caféganger ben, maar volgens mij maakt horeca, kortom maken lekkere plekjes, een buurt.

(In de rubriek COLUMNS staan de columns van Shirley Brandeis allemaal bij elkaar.)

een lekker ontoegankelijk plekje

Het zou allemaal nog fijner zijn bij Oostoever als mensen die slecht ter been zijn of geen trappen kunnen lopen ook naar boven- binnen kunnen.
Als je aan het ''snoepen en proeven" bent kijk dan ook meteen even naar de toegankelijkheid.