Lokale Bekende Nederlander Youssef Yaghdi

Osdorp

Youssef met Job Cohen, Youssef met Margreet Dolman, Youssef met Hans Dijkstal, met Ahmed Aboutaleb, Jan Douwe Kroeske, Hakim, Lousewies van der Laan… Wekelijks staat Youssef Yaghdi in de Westerpost (altijd de Osdorpse editie, vaak ook in de andere) met een Bekende Nederlander. Inmiddels is Yaghdi zelf uitgegroeid tot een – lokale – Bekende Nederlander.

Youssef met Job Cohen

Wat begon als aardigheidje is uitgegroeid tot een running gag. Maar wel een serieuze ‘gag’. Iedere week staat Youssef Yaghdi in de Westerpost. Een piepklein stukje krant is inmiddels zijn vaste plek om zich op de foto met ‘…’ te laten zien aan de buurt. Met name in Osdorp, waar Youssef woont, is deze sympathieke man in een jaar tijd uitgegroeid tot een lokale Bekende Nederlander.

Na leuke reacties op de eerste foto van Youssef met een Bekende Nederlander (en soms Bekende Amsterdammer of Bekende Marokkaan) mailde Youssef me een volgende foto-met. En nog een en nog een. Bij verschillende bijeenkomsten zag ik Youssef met zijn digitale camera opduiken. Zonder schaamte, met de meest vriendelijke – gemeende – glimlach, zijn Potentiële Bekende Poseerder de vraag stellend: zou u met mij op de foto willen gaan? En niemand die nee zei. Hans Dijkstal niet. Gijs Staverman niet. Rita Verdonk niet. Allemaal poseerden ze met de Bekende Osdorper. Allemaal kregen ze daarmee een stukje in de krant, inclusief kort onderschrift met plaats, naam BN-er en activiteit.

Youssef is een normale man met een aparte hobby. Ik heb hem uitgedaagd. Graag zou ik ‘Youssef met Koningin Beatrix’ willen zien. Youssef heeft beloofd dat dat zal lukken. Dan krijgt hij van mij de voorpagina.

(In de rubriek COLUMNS staan de columns van Shirley Brandeis allemaal bij elkaar.)

Hakim met Youssef

Hakim met Youssef

Gijs Wanders met Youssef

Lousewies van der Laan met Youssef

Maryam

Maryam

BTW. Arie B. iedereeen zijn eigen mening. Wat maakt het u eigenlijk uit. Ten eerste doet hij u hier niet kwaad mee en ten 2de... buitenlander of nederlander... iemand met een nederlands paspoort, nederlandse gewoontes en een goed nederlands accent, is genoeg in geburgerd om een nederlander te worden genoemd. Want hoe u moe word van de Allochtonen die in het daglicht worden gezet, word ik moe van het feit dat dus iemand met een nederlands paspoort en nederlandse gewoontes nog steeds als '' Die ene" allochtoon word gezien. En bovendien zijn we allemaal mensen

En geen gezeur over jah tuluk komt ze haar oom op en Allochtoon dit dat... ik ben namelijk half van nederlandse afkomst dus dat is onzin

Maryam

lieve oompie

Dag oompie van me,

Ben egt super trots op je hoor... wheheh en jaloers natuurlijk;)... ga zo door en wie weet word je nog meer bekend dan je al bent. ZO niet dan maakt dat niet uit want voor mij blijf je me bekende oom hoowrr;).... nou dan stopk maar weer ... zie je snel weer :)....

Kusjes Maryam,

Voetstuk

Ik ben het helemaal met Arie eens. Waarom moeten mensen zo op een voetstuk geplaatst worden?
Het lijkt wel een heilige. Een verpleegster in een ziekenhuis of een heilssoldaat heeft wat mij betreft meer recht op een zgn voetstuk.
Het zegt ook wel iets over de vaak gesloten allochtonencultuur.
Als Youssef er zich mee gaat bemoeien lukt het allemaal wel , maar
als oom agent of wie dan ook er zich mee gaat bemoeien lukt het niet. Daarmee wil ik niets afdoen aan de persoon Youssef want die zal ongetwijfeld goed werk doen, maar mensen stop eens met
dat vereren van zgn helden want dan weet ik er nog wel een paar.

Youssef

Zo is het wel genoeg . Youssef heeft nu wel genoeg veren in zijn reet geduwd gekregen.
Na vele jaren alleen maar aandacht voor allochtoon dit en allochtoon dat gaan we nu weer eens aan de oorspronkelijke nederlandse bewoners denken zie sinds die zgn integratie in een
verdomhoekje zijn geplaatst.

Ahmed Afkerin, Opbouwwerker Osdorp

WERELD BEROEMD IN AMSTERDAM

Geen bijeenkomst probeer je te missen. Overal betrokkenheid tonen maar ook daadwerkelijke inzet plegen! Zo maak ik Youssef continue mee. Als ik het heb over een project/initiatief/ontwikkeling, dan weet Youssef er wel wat van of is er op de één of ander manier bij betrokken. Mocht dat nog niet het geval zijn en is het een ontwikkeling op maatschappelijk gebied, dan luistert hij aandachtig en probeert zijn bijdrage te leveren. Youssef je bent een kei, veel mensen kennen jou en weten wat jij betekent voor de gemeenschap. Je hebt veel geduld, inlevingsvermogen, altijd behulpzaam en komt altijd op voor rechtvaardigheid!
De Westerpost (lokale krant) blader ik eerst door, zoekend naar Youssef, voor ik de krant zelf lees.....
Youssef ik wens jou veel succes met al het goed wat je doet, ben blij dat ik je ken en de gemeenschap mag trots zijn op zo een betrokken persoon. En ik sta er elke keer versteld van dat je toch nog een gaatje vindt in je overvolle agenda.....want je bent overal bij en een week heeft maar 7 dagen volgens mij....Kom op, vertel je geheim :-)
Keep up the good work!

Ester Heiman, De Bakkerij

Twinkelende ogen

Beste Youssef,

Wij ontmoetten elkaar aan het begin van ons project in Osdorp; het viel mij meteen op dat er een twinkeling in jouw ogen zat, zeker als je over de wijk en jouw rol daarin sprak. Een bezieling, een enthousiasme wat heel belangrijk is om dingen voor elkaar te krijgen! En bovendien anderen inspireert ook betrokken te zijn!
Ga zo door.

Dolf Hautvast, onderwijsadviseur APS

Youssef: betrokken en helder!

Ik heb Youssef leren kennen in het werk in Osdorp. en wat me meteen opviel is dat hij altijd klaar staat voor mensen die hem iets vragen. Zonder ophef en altijd duidelijk in wat wel en wat niet kan. Hij is heel erg betrokken bij de opvoeding en de toekomst van jongeren in Osdorp. Youssef is prettig om mee om te gaan, maar ook heel intelligent. Hij kan vaak in een paar zinnen precies zeggen waar het om gaat. Youssef, ik hoop je gauw weer te zien.

Zeer betrokken mens en heldere geest!

Youssef heb ik leren kennen in het werk in Osdorp. En wat me opvalt is dat hij altijd klaar staat voor mensen die hem nodig hebben. Zonder ophef en altijd duidelijk. Hij is heel erg betrokken op de toekomst van de jongeren. En ook nog een zeer intelligente man. Hij weet vaak in een paar zinnen precies te zeggen waar het om gaat. "Dat doen veel "deskundigen"hem vaak niet na!
Ik hoop je gauw weer tegen te komen, Youssef

Noureddine Maada

hey "Collega"

Hey Youssef, wat leuk man met al die mensen op de foto. Ik heb dus gewoon bij een "bekende" in de klas gezeten Wooooow!!! Ga zo door, het doet je goed en mij ook en vele meer! We kunnen vast wel iets voor elkaar betekenen en dat moet gebeuren ook.
Beslama
afz. Noureddine Maada

Gerard de Roos Politie Meer en Vaart

Kanjer uit Osdorp

Beste Youssef,
al meer dan een jaar heb ik met veel plezier met je samen gewerkt. Ik hoop dat ik mijn termijn als buurtregisseur Simonskerkebuurt kan volmaken met Youssef als buurtbewoner. Maar ook als ILO bestuurder, sportvader en netwerkpartner. Zonder Youssef als aanspreekpunt, had ik niet zoveel voor elkaar kunnen krijgen in het mooie Osdorp. Je staat veel op de foto en bij bijzondere omstandigheden kom je zelf met je camera. Kent jouw enthousiasme wel grenzen?
Youssef, kanjer uit Osdorp, ga zo door en heel veel succes in je werkzaamheden en geluk en gezondheid met je familie.

H. El Haddad uit Venlo

Ga zo door Youssef

Hierbij wil ik al mijn trots aan jou kenbaar maken door middel van deze reactie. Ik vind het een topprestatie die jij in 1 jaar heb geleverd aan de maatschappij. Ga zo door zou ik zeggen en hopelijk zie ik je terug met een foto van Koningin Beatrix en jou, zoals hierboven geciteerd.

Jaap Noorda, jeugdonderzoeker VU

Grote mensenvriend

Jij laat in daden zien dat 'samenwerken en samenleven' voor een betere wereld geen droom is, maar tastbare werkelijkheid. Onverstoorbaar enthousiast en dwars door alle sociale lagen heen werk jij in Osdorp aan een beetje betere wereld: voor mensen die een beroep doen op jou, voor voorzieningen die op zoek zijn naar mensen, voor jong (Sportvaders, basisscholen etc. ) en voor oud (moskee, taalpraktijk etc.). Ik ben blij je te kennen, met je samen te werken en nog veel van je te gaan horen. En zien dus!

!!

Youssef, ga zo door!

De groeten van je nichtje Hind.

Buurtregisseur Overtoomse-Veld Noord

Beste Youssef,
Ik heb met veel plezier mogen ervaren hoe je, op een professionele manier, diverse mensen weet te enthousiasmeren tot samenwerking. Je weet binnen een team diverse processen te herkenen en beïnvloedt ze, waar nodig, op een positieve manier. Verder schroomt je niet om mensen aan te spreken of te corrigeren en onderhoudt je effectieve en goede relaties met de politie (in het bijzonder buurtregie).

Kortom: Youssef, je weet op een zeer goede en creatieve manier je netwerken te beheren en je stimuleert daarbij respect, begrip en openheid naar anderen toe. Heel veel succes!

Maartje Goudriaan, preventiewerker GGZ Buitenamstel

Go Youssef!

Hoi Youssef, Volgens mij worden mensen pas echt bekend als ze met jou op de foto staan! Dus eh..wanneer ben ik aan de beurt?
En ik ben het helemaal met de anderen eens, geweldig wat een werk jij verzet voor het belang van de Osdorpers!!

Top!

Geweldig Youssef, je verdient alle aandacht wat mij betreft!

Groet,

Samira Bouchibti

youssef for president

Beste Youssef, ik kom je altijd tegen. je bent niet alleen een BNer maar ook een van de meest betrokken BBers ( betrokken burger) die ik ken. Een ambassadeur, Ga zo door! vr gr
Samira Bouchibti
Tweede Kamerlid PvdA

souhail

trots op me oom

zo oom youssef ik ben erg trots en ik zou zeggen blijf zo door gaan dan heb je nog een goede toekomst achter de rug blijf maar lekker foto's maken dan kom je ver de groeten van je liefe neefje doeiii doeii doeiii!!!!!

Issam El Khattabi,

Issam El Khattabi, Comerciaal Agent, Telefonica de España

Goeden dag;
Oom Youssef ik ben heel erg trots op jou..ik blijf jou activiteiten volgen van uit Marokko. ik ben helemaal mee eens met de reactie van de heer Immel. Oom Youssef jij bent altijd actief geweest en nogsteeds om de tolerantie en de integratie te bevorderen, en positief samenleving te creeren..Shapooooooooo oom Youssef ga zo door idereen hier is trots op jou.. Dat je de liefste oom die er bestaat, ben ik helemaal mee eens met Souhaila.

Pieter Immel

Pieter Immel, ex h.i.p. Politie

Bescheiden en toch voorop. Hoewel de foto's van bekende nederlanders en Youssef maar een topje van de spreekwoordelijke ijsberg zijn van wat Youssef allemaal doet binnen de samenleving in Osdorp, is het een prima manier om gezien te worden. Om naar voren te brengen waar hij voor staat. `respect, acceptatie en integratie. Die foto met de koningin gaat absoluut lukken. 2 Feb 2007, 11:27