Youssef had ‘r bijna!

Een nieuwe column van Shirley Brandeis over een bekende Nederlander uit Amsterdam-West: Youssef.

Koninginnedag 2007 het was Youssef bijna gelukt.

Eerder berichtte ik in een column over Youssef Yaghdi. Deze hardwerkende man met het hart op de juiste plek heeft een aparte hobby. Youssef gaat graag op de foto met BN-ers (Bekende Nederlanders). Job Cohen, Margreet Dolman, Ahmed Aboutaleb, Jan Douwe Kroeske, Hakim, Lousewies van der Laan… Ze gingen allemaal met Youssef op de foto en stonden in de Westerpost. Ik daagde Youssef uit: ik wil de koningin. En Youssef nam de uitdaging aan!

Trouwens, wat begon als een grapje is inmiddels een running gag waar de BN-ers zich al voor aanmelden. Immers, wie met Youssef op de foto staat, is verzekerd van een beetje publiciteit. ‘Jongens, zorg dat de directeur van Shell met Youssef op de foto gaat’ werd laatst rondgemaild. Dit keer hoefde Youssef niet op een hoge pief af te stappen, maar werd hij voor de camera gesleurd, want zelfs voor het kleinste krantje van Amsterdam willen de Bekende Mensen graag op de foto.

Maar goed, Youssef is dus uitgedaagd om met koningin Beatrix op de foto te gaan. Dan krijgt hij de voorpagina in kleur in het kleinste krantje van Amsterdam. Youssef heeft de uitdaging aangenomen en grijpt elke gelegenheid aan. Zo benaderden de redacteuren van Man bijt Hond hem om een reportage te maken. Op Koninginnedag ging Youssef, die een perskaart had geregeld, naar Woudrichem met de cameraploeg van Man Bijt Hond in zijn nek. Het werd een fantastische korte documentaire over Youssef-die-met-de-koningin-op-de-foto wil.

Het is niet gelukt op 30 april 2007, maar Youssef was dichtbij de koninklijke familie en had een geweldig dagje uit. En een hoop foto’s. Want de burgemeester van Woudrichem

en prins Maurits

wilden wel samen met Youssef op de foto. En Beatrix kon hij van enkele meters afstand goed op de foto krijgen. Prins Willem-Alexander heeft hij zelfs de hand geschud en verteld dat hij helemaal uit Amsterdam-West is gekomen om hem te zien.

Helaas, de kroonprins kon niks regelen. “Er komen nog meer kansen,” zei Youssef vrolijk, als altijd.

(In de rubriek COLUMNS staan de columns van Shirley Brandeis allemaal bij elkaar.)

Man Bijt hond uitzending op Koninginnedag 2007

Met kroonprins Willem Alexander Op TV met kroonprins Willem Alexander

Die snor

Geweldig

Irma Meerloo, Strawberry Company

Glimlach

Youssef, hartstikke leuk om te zien en bij iedere foto een bredere glimlach. Suc6 met het speelplein & mijn zoon laat nog even op zich wachten..

Hoi Youssef,

Als de koniging had doorgehad waar je allemaal voor staat en welke positieve bijdrage jij levert aan je buurt en de samenleving in het algemeen, was ze zeker even stil blijven staan voor een fotoshot. Je krijgt vast een nieuwe kans, gewoon doorgaan.

Op de foto

Hoi Youssef, wil je ook met ons op de foto ?
Groetjes, Geer en Gor.

Gerard de Roos Buurtregie Politie Osdorp

Keep up the good work

En daar komt een vrouw aangelopen. Die ken ik niet. Maar die man wel, dat is onze Youssef uit Osdorp. Knip. Op de foto die twee. Tja, dat zullen vele journalisten volgend jaar zeggen.
Youssef staat dan in de landelijke pers.

Volhouden

Hoi Youssef, volhouden, het gaat een keer lukken. Wel erg vermakelijk om te lezen over deze bijna-poging!

Mohamed Mahdi

Tijd voor AT5

Youssef, je hebt nu echt bewezen iedereen voor de camera te kunnen krijgen. Tot aan onze ROYALS toe! Volgens mij is het echt tijd dat je een eigen item krijgt op AT5.

Wout Heukelom

De koning of de koningin?

Zou Youssef nu de koning of de koningin een hand geven? Volgens mij is het met de (toekomstige) koning al gelukt ...!

Dick Glastra van Loon

Hou vol, Youssef!

Ha die Youssef! Nog even en de koningin komt vanzelf naar je toe. Want zij kan toch niet achter blijven na al die celebrities!
Misschien helpt het als je een 'mooie' grote hoed koopt... Daar schijnt ze dol op te zijn!
Die burgemeester van Woudrichem doet een verplicht nummertje, maar prins Maurits ziet er aanzienlijk spontaner uit!
Hou vol, Youssef! Leuke serie!

Ahmed Afkerin

GEMISTE KANS VOOR HAAR....?

Als Bea wist wie Youssef Yaghdi was en dat hij helemaal uit Amsterdam-West voor haar was gekomen.....dan was het zeker zo dat zij degene was die op zoek was naar Youssef, in de drukke menigte....om op de foto te komen met de (bijna) bekendste Amsterdammer van West....
Maar goed, ze krijgt zeker nog een kans.... ;-)
Youssef, zet em op, 't gaat je zeker lukken!