extra nieuwjaarsconcert van Rob ter Steege

An architecture of sound in Diderot 13d, vrijdag 3 januari om 15:00 uur

Auteur: Jan Hart
1 Fan

Rob ter Steege heeft een installatie van klank en beeld gemaakt voor Galerie Diderot 13d: een geluidsarchitectuur om te horen en te zien, om doorheen te wandelen en in te verblijven. Vrijdag 3 januari om 15 uur geeft Rob een extra nieuwjaarsconcert.

Rob ter Steege speelt de shakuhachi Foto: copyright Rob ter Steege, 2013

An architecture of Sound
Wat maakt een plaats de moeite waard om ernaartoe te gaan? Rob ter Steege ontwerpt installaties voor specifieke locaties. Dat biedt hem de mogelijkheid de kwaliteiten van een plaats te leren kennen en voor zijn werk te benutten. Zoals een landschapsschilder
gewoon was zich te concentreren op het eigen licht van een plaats als Rhenen of Schoonhoven, zo vindt Rob ter Steege nu inspiratie in de omgeving waar hij werkt.

In Diderot 13d kwam hij op een idee dat werd voorafgegaan door een klank. Dit heeft geleid tot een installatie waarin de klank zich ontwikkelt in de tijd, en de ruimte zich ontwikkelt zich in de klank. An Architecture of Sound maakt een proces van ontstaan zichtbaar, voelbaar en hoorbaar waarin Rob ter Steege met klanken de ruimtes van zijn verbeelding schetst.

Adres: Diderotstraat 13d, 1064 XH Amsterdam Nieuw-West.

Toegang is gratis.

Bereikbaarheid met openbaar vervoer: vanaf Centraal Station tram 13, vanaf Station Sloterdijk bus 69; uitstappen halte Burgemeester van Leeuwenlaan, dan vijf minuten lopen.

Rob ter Steege (http://www.robtersteege.nl) is kunstenaar. Hij maakt werk van de combinatie van architectuur, beeldende kunst en muziek.