De Hoofddorppleinbuurt.

Auteur: Jan Hart

Leuk dit verslag en de reacties te lezen. Mijn naam is Thomas Lont, (voor vrienden, Tommy). Ik ben geboren in de Vaartstraat op nr. 80 en bezijden het kolenterrein van het Haarlemmermeerstation opgegroeid. Later ben ik gehuwd en op de Schinkelkade gaan wonen naast de Tjoklat chocoladefabriek. Voor deze oude fabriek die later nog afgebrand is was een overzetpontje naar de Rijnsburgstraat gelegen. Mijn woning lag boven de brug van de Zeilstraat tegenover de Victoria bioscoop. In de Zeilstraat en Hoofddorpweg deden wij altijd de boodschappen. Verder op de Sloterkade zat de A.E.G. en de oude Hoefsmid en dat liep zo verder naar het Jaagpad van De Nieuwe Meer. als kind heb ik daar veel gestruind en gevist. Op oudejaarsavond waren er altijd rellen en vechten met de Politie in de Zeilstraat bij de brug. Vaak sneuvelden dan de grote etalageruiten. Moed werd dan ingedronken bij de cafë's van Arie den Oude of van Seventer. In die tijd ben ik altijd Autobuschauffeur bij de Maarse en Kroon geweest en ik reed van Amsterdam Centraal naar Schiphol Oost met lijn 9. Ik heb veel vrienden en vriendinnen gemaakt in deze tijd en veel avonturen beleefd. Momenteel woon ik in Andijk. Het werd mij te heet onder mijn voeten zal ik maar zeggen. De kinderen hebben nog op de Hillegomschool gezeten en Meester Kamminga en Meester Koolen waren geen onbekenden. Het tijdvak dat ik daar gewoond heb was van 1944 tot aan 1978. Ik doe de oude bekenden de groeten en leuk weer eens contact te hebben. Thomas Lont.

Auto te water aan de Sloterkade. Bron: Thomas Lont, 1966.