Interview met de heer en mevrouw Dekker-Van Eden

Sloten-Oud Osdorp

De heer en mevrouw Dekker zijn beiden geboren in 1924. Mevrouw Dekker is geboren in Sloten, haar vader was eigenaar van café het Rechthuis aan de Sloterweg, naast het voormalig politiebureautje. Het café bestaat niet meer, het is afgebrand en niet herbouwd, zodat nu aan de Sloterweg een pleintje is ontstaan. De heer Dekker is altijd blijven wonen aan de Akerdijk (Lijnden), hij was aannemer, net als zijn vader en grootvader. Zijn zoon zet het bedrijf voort. Op de plaats van zijn geboortehuis bouwde de heer Dekker zelf zijn huidige woning.

De heer en mevrouw Dekker-Van Eden Bron: Bram de Waard, 2014

Klik op onderstaand plaatje voor het interview van ruim tien minuten met de heer en mevrouw Dekker-Van Eden.

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.