‘Op feestdagen stonden de mensen buiten de mis bij te wonen.’

Eendrachtsparkbuurt, Geuzenveld

Wij kregen in 1957 deze 4-kamerflat aan de Wigbolt Ripperdastraat toegewezen en kwamen er op 20 augustus 1957 wonen.

Schippersinternaat Schippersinternaat Prinses Beatrix

Ons gezin bestond uit man, vrouw en vier dochters. Het was hier nog een zandvlakte. Voor onze flat was een grote zandvlakte en achter onze flat aan de Kenau Simons Hasselaarstraat was een flat in aanbouw.

De kinderen gingen naar de “Maria Regina" zusterschool aan de Ruys de Beerenbrouckstraat (noodscholen) waar later het schippersinternaat stond. Het hoofd van de school was zuster Theodate en van de kleuterschool zuster Gerarda.
De kolenboer had zijn winkel aan de Ruys de Beerenbrouckstraat hoek Dr. H. Colijnstraat in het pand wat later autorijschool Collewijn werd. De visboer was bij de snackbar de Noodstop.
Aan de Wigbolt Ripperdastraat was onze slager Blommestein. Zijn collega slager Klinkhamer had de slagerij op de hoek van de Aalbersestraat en Ruys de Beerenbrouckstraat. Aan de Jacob Cabeliaustraat zat de kruidenierszaak de Sperwer van meneer Hoveling en iets verderop aan de Ruys de Beerenbrouckstraat zat de Spar.
Tegenover de Spar hield de vroedvrouw zuster Kleijn haar spreekuur. Er was ook een postagentschap annex sigarenzaak tegenover de Spar. De huisarts was dokter Tuntler aan de Nolensstraat. Brood haalden wij bij bakkerij Carels (tip top) aan de Sam van Houtenstraat. Daar was het altijd druk en moest je vaak in de rij staan. Waar nu toko Hakas Sur staat was vroeger de visboer van meneer Keijzer die tevens Indische kruiden of specerijen verkocht. De katholieke kerk Onze Lieve Vrouwe van Zevensmarten was een noodgebouw op een grote zandvlakte waar nu het oude Koggeschip staat. Op feestdagen stonden de mensen buiten de mis bij te wonen, want er waren veel jonge roomse gezinnen met veel kinderen komen wonen. Het hoofd was pater Nillessen. De firma Almering aan de Wigbolt Ripperdastraat op de hoek van de Ewoud Worststraat verkocht elektrische apparaten en runde ook een tabakszaak waar wij niet alleen sigaretten maar ook snoep en buskaarten konden kopen.

Link naar meer verhalen uit de Eendrachtsparkbuurt.

Karolien

Prinses Beatrix

Ook ik heb hier in de jaren 70 gewoond, ben jij soms de Corry van Jan?
Ben benieuwd of er nog meer mensen graven in hun geheugen.
Ook Geeske is een naam die direct in mn geheugen springt.
Verder eigenlijk niet al te geweldige herinneringen, behalve aan de snackbar waar je voor weinig geld nog n pakje Camel kon kopen!!

corry

prinses beatrix

wat leuk deze foto..gezien het feit dat ik hier op dit schiipersinternaat gewoond hebt in de jaren 70