'Ik ben mij daarvan bewust'

Eendrachtsparkbuurt, Geuzenveld

Voorwoord van Piet Dikken, portefeuillehouder Stedelijke Vernieuwing van het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, in het gedenkboekje van de Eendrachtsparkbuurt

Piet Dikken portefeuillehouder Stedelijke Vernieuwing

De Eendrachtsparkbuurt, een buurt van mensen met hun persoonlijke verhalen. En deze verhalen zijn opgetekend in een boekje. Een boekje met herinneringen want de Eendrachtsparkbuurt gaat veranderen. Je eigen thuis, een plek waar je je veilig voelt, waar je je kunt terugtrekken uit een rumoerige wereld, waar je jezelf kunt zijn, en wat al niet meer. Prettig wonen is een van de basisbehoeften in het leven. Veranderingen in een prettige en veilige situatie zijn dus zeer ingrijpend. Ik ben mij daar als portefeuillehouder Stedelijke Vernieuwing van bewust. En bovendien ondervind ik de veranderingen ook als bewoner van de Eendrachtsparkbuurt aan den lijve.

De verhalen maken dat ik mij ervan bewust ben wat ik fijn en minder fijn vind in deze buurt. Het fijne zit ‘m toch in de gezellige sfeer in de buurt. Dat wil ik graag behouden. En dat hebben bewoners de afgelopen periode bij het maken van de plannen ook aangegeven. En daar hebben architecten, mensen van de woningbouwcorporatie en het stadsdeel ook rekening mee gehouden. Dus veranderingen oké, maar wel de gezelligheid behouden. De Eendrachtsparkbuurt wordt een buurt met veel mogelijkheden voor ontmoeting, met ruimte voor activiteiten, met een veilige woonomgeving en met groen. Mensen die terugkeren naar de buurt zullen het oude Eendrachtsparkgevoel weer hervinden. Mensen die niet terugkeren in de buurt zullen dit gevoel met zich meedragen naar hun nieuwe buurt. En hopelijk vinden zij daar hun Eendrachtsparkgevoel terug. Het is moeilijk om het oude achter te laten maar ik ga ervan uit dat we wat moois terugkrijgen. En daar heb ik alle vertrouwen in. Wat mij betreft eindigt het verhaal met ‘En we leefden nog lang en gelukkig’.
Piet Dikken