LINTJESREGEN 2016

Zes gedecoreerden uit Nieuw-West

Zes personen uit het Stadsdeel Nieuw-West ontvingen op 26 april 2016 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan een lintje in de jaarlijkse 'lintjesregen'.

Van links naar rechts: Dominee Robert Jan Bakker en de bewoners Lies Saelman, Robert van Ginkel, Thea Remijnse, Bert Stilma en Tineke Rombout. Bron: foto Cees Fisser, 2016

Allen benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau
De Koninklijke onderscheidingen zijn uitgereikt door burgemeester Eberhard van der Laan, onder andere voor de volgende activiteiten:
– Dominee Robert Jan Bakker (in verband met zijn afscheid na 36 jaar predikant van de Protestantse kerkgemeente Osdorp-Sloten) wegens zijn rol in de emancipatie en erkenning van de positie van homo's en homo theologen in de maatschappij.
– Bewoner Lies Saelman voor meer dan 20 jaar vrijwilligerswerk (patienten begeleiding) in het Lucas/Andreasziekenhuis en in het Huis van de Wijk België in Nieuw Sloten.
– Bewoner Robert van Ginkel en Thea Remijnse voor meer dan 15 jaar vrijwilligerswerk (wekelijkse verzorging van de groenvoorziening op het Belgiëplein) in Nieuw Sloten.
– Bewoner Bert Stilma voor zijn verdiensten voor kerk en op divers maatschappelijk gebied; in het bijzonder voor het oude dorp Sloten.
– Bewoner Tineke Rombout, voor haar inzet voor de Vereniging Vrienden van de Sloterplas.

Allen zijn benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.