VAN KUNST TOT SPREEKWOORDEN

Patula Berm in Broedplaats de Vlugt

Als ik voor de zoveelste keer bij Broedplaats de Vlugt binnenkom word ik meteen ontvangen door Patula. Ik ken Patula al heel lang en zij heeft mij al zo vaak verbaasd met nieuwe objecten, zo ook vandaag weer.

Patula Berm Bron: foto Annick Manquer

Nieuw werk
Lampen en spiegels sieren de muren van haar atelier, wachtend op een nieuwe eigenaar. Bepaalde spreekwoorden schieten mij te binnen: bij "tegen de lamp lopen" kunnen wij zeggen dat Patula betrapt is op zeer kunstige werk, zo creatief! De lampen zijn soms Barok te noemen, waarbij Patula gebruik maakt van diverse glastechnieken zoals fusing en mixed media. Misschien zullen sommige artiesten zich aan Patula “spiegelen"...
Nieuwe en oude spiegels zijn bewerkt met lampwork glas en soms gecombineerd met serviesgoed. De schoonheid van Marie Antoinette, haar pruiken, de brokaten stoffen vormden voor Patula een inspiratiebron.

Op de vraag " wat zal jij doen over 5 jaar" hoopt zij nog steeds haar werk te kunnen voortzetten.

Werk van Patula Berm Bron: foto Annick Manquer, 2016