Welkom op onze vernieuwde website!

Auteur: Jan Hart

Wat is er veranderd?
Als je dit leest is het je waarschijnlijk al opgevallen: het Geheugen van West zit in een nieuw jasje! Na een lange voorbereiding en uitgebreide testsessies is het dan eindelijk zover: de digitale verhuizing naar het nieuwe content management systeem Ginger is voltooid.

Dit plaatje is gemaakt met Am I Responsive: http://ami.responsivedesign.is/

Frisser en ‘responsive’
Wat meteen opvalt is dat het er allemaal frisser en overzichtelijker uitziet. Bovendien is de website ‘responsive’ geworden. Dat betekent dat de website zich aanpast aan de grootte van het scherm waarop je de pagina bekijkt. Niet alleen verandert de opmaak van de pagina als je nu je scherm verkleint, ook als je de website op je mobiele telefoon of tablet bekijkt zal de pagina zich aanpassen – een enorme verbetering!

Beter zoeken en vinden
Ook is het dankzij het nieuwe besturingssysteem veel makkelijker om te zoeken op de website. De content wordt op een andere manier verbonden, waardoor de inhoud van de website beter ontsloten wordt. Op de vorige versie van het Geheugen van West kwam je regelmatig dezelfde artikelen tegen, dat zal nu veel minder het geval zijn. Dat betekent dat het makkelijker is relevante artikelen tegen te komen en dat alle bezoekers nog meer te weten kunnen komen over Amsterdam West en Nieuw-West!

Net een echte verhuizing
Iedereen die wel eens verhuisd is weet dat er tijdens een verhuizing wel eens iets misgaat. Een vaas valt kapot of een doos stripboeken raakt kwijt. Dat is bij een digitale verhuizing ook goed mogelijk. Hoewel wij dus vanaf nu in ons nieuwe huis zitten kan het nog even duren voordat de vaas gelijmd is en de stripboeken boven water zijn. Kom je iets tegen dat niet goed werkt of kun je iets niet meer vinden? Laat het ons weten via redactie[at]stichtinggeheugenvanwest.nl en wij zullen je helpen met het oplossen van het probleem.

Oproep: wachtwoord opnieuw instellen
Onze website is vernieuwd en daarom vragen we je om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Hoe verander je je wachtwoord?
Stap 1: Klik op 'log in / registreer', rechts bovenaan het scherm.
Stap 2: Klik op het tabblad 'WACHTWOORD VERGETEN'.
Stap 3: Vul je e-mailadres in (het mailadres waarmee je jouw profiel hebt aangemaakt). We sturen je instructies hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen in een e-mail.
Stap 4: Je hebt een mailtje ontvangen om je wachtwoord opnieuw in te stellen voor de vernieuwde website. Klik op de link in het mailtje en je wordt doorverwezen naar de inlogpagina van de vernieuwde website.
Stap 5: Voer een nieuw wachtwoord in (let op: kies een wachtwoord en onthoud het!) en klik op de knop eronder. Je bent nu gelijk ingelogd.
Welkom op de vernieuwde website!

Inloggen doe je voortaan zo:
Als je later terug komt, dan vind je rechts bovenaan de knop 'log in / registreer'. Klik op de knop en vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je bent binnen!

Lukt het je niet neem dan contact op met de redactie:

redactie[at]stichtinggeheugenvanwest.nl