Interview Luc van der Kolk

Verteller: Luc van der Kolk
Sloten-Oud Osdorp

Luc van der Kolk (89) is geboren en getogen in Sloten. Hij is de derde uit een gezin van negen kinderen, waarvan er nu nog vier in leven zijn. Zijn vader had aanvankelijk een kruidenierszaak, later een winkel in religieuze artikelen (RK) en weer later een goedlopende bezigheid als verzekeringsagent. In het laatste oorlogsjaar werden Luc en een broer opgepakt en in Duitsland te werk gesteld. Luc maakte bombardementen mee. Na de oorlog was hij dienstplichtige in het toenmalige Nederlands Indië. Hij woont nu al jaren in Amsterdam, maar heeft zijn vaste stek in het tuinders park VAT, bij Sloten.

Luc van der Kolk (86) is geboren engetogen in Sloten. Hij is de derde uit een gezin van acht kinderen, waarvan er nu nog vier in leven zijn. Zijn vader had aanvankelijk een kruidenierszaak, later een winkel in religieuze artikelen (RK) en had later een goedlopende bezigheid als verzekeringsagent. In het laatste oorlogsjaar werden Luc en een broer opgepakt en in Duitsland te werk gesteld. Maakte bombardementen mee. Na de oorlog was hij dienstplichtige in het toenmalige Nederlands Indië. Hij woont nu al jaren in Amsterdam maar heeft zijn vaste stek in het tuinders park VAT, bij Sloten.

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.

Anne

Goeie verteller

Ik heb met plezier gekeken en geluisterd naar wat Luc vertelt over zijn leven in zijn vroegste jeugd in Sloten en daarna tijdens de tweede wereldoorlog en zijn tijd in Indië.

Respect voor zijn geheugen en zijn vlotte manier van vertellen! Wat zag de wereld er toen, bijna 80 jaar geleden anders uit! Niet te geloven hoe veel er is veranderd met de komst van o.a. de (kleuren-) tv en internet.