AT5 bezoekt Coronelstraat

Auteur: Jan Hart

In het AT5 programma 'Straten van Amsterdam' wordt de geschiedenis van Amsterdamse straten belicht aan de hand van interviews met bewoners. Woensdag 15 februari bezocht de filmploeg van AT5 de Coronelstraat in Nieuw-West en interviewde drie bewoners: Ruud van Koert, Gerrit Bijleveld en Jan Jongbloed.

Ruud van Koert wordt geïnterviewed. Bron: moment uit het interview van AT5. Link: http://www.at5.nl/gemist/tv/272/25395/

Ruud Koert, schrijver bij het Geheugen van West, vertelt over de vergeten verzetshelden waar de straten in de buurt naar vernoemd zijn. Buurtbewoner Gerrit Bijleveld beschrijft zijn leven als homo toen het nog niet werd geaccepteerd en ten slotte Jan Jongbloed, keeper van het Nederlands elftal in de finales van het WK voetbal in 1974 en 1978.

Klik hier om het interview te bekijken.