Opening pierebadje Gerbrandypark

Auteur: Corry Arink
 Foto's: Sarah Coronel, 1 juli 2009

Nog een reportage van deze kleurrijke gebeurtenis.
(Foto's van Sarah Coronel, 1 juli 2009)

Het begint met diverse toespraken waaronder de toespraak van Boy.
De Kunstwerken zijn nog ingepakt met zwarte en witte ballonnen en we moeten allemaal nog even geduld hebben en afwachten op deze zonnige morgen.

Ja, hoor dan eindelijk mogen de ballonnen doorgeprikt worden en onthullen zich de meest leuke en fleurige mooie kunstwerken aan onze ogen gemaakt door de kunstenaar Yoshua in samenwerkeing met de omliggende scholen waar de kinderen meegedacht en getekend en gekleurd hadden. Alle inspritaties van de kinderen is terug te vinden op de afbeeldingen van de kunstwerken.
Een echte samenwerking van de kinderen en de kunstenaar!

De één loopt kordaat langs de kunstzitbank en anderen gaan er weer op zitten
Wachten tot de Drakendans begint

De ballonnen liggen al stil klaar bij de Draak
en dan begint de Drakendans
sierlijk uitgevoerd als was het dat de haren van de danseressen de staart van de Draak symboliseerden.

Maar ... wanneer begint nu de fontein te spuiten?
Het spettert de spat al! En ..., ja hoor, fantastisch, hij doet het en met een blijde vreugdedans van de kinderen werkt de Kunstobjekt-fontein! Helemaal TOP! en wat een genot, wat hadden de kinderen het naar hun zin terwijl er overal frisdrank en baklava uitgedeeld werd.

Ondertussen bekijkt iedereen de Kunstzuil met de getekende tegeltjes en de breekbare uitstekende kopjes.
Diverse fotografen legden alles vast als een goede, vreugdevolle herinnering met nog even... pas op! Breekbaar zijn de kopjes die vanuit de zuil uitsteken.

Daarna nog even lekker zitten en genieten op het kunstwerkstoeltje

Dan nemen we weer afscheid van een zeer geslaagde feestelijke opening bij het pierebadje in het Gerbrandypark.

evert van bunnik

gerbrandypark

Ik herinner me van zo'n 40 jaar terug(nu is 't 2014, kan je nagaan!)
dat er ooit sprake was van de aanleg van een jeu de boules-baan. Zou komen in het deel , begrensd door ringspoorbaan, van tienhovengracht, Fockstraat en sloot parallel aan r.p. geerligsstraat.
Iemand met info daarover?

Wil Hille

Leuke foto's!

Sarah Coronel, complimenten, niet alleen voor de deze serie, maar vooral voor het echt vastleggen van de sfeer! Als je naar de foto's kijkt, dan krijg je zelf ook een feestgevoel.