Feest van herinnering

Auteur: Theo van den Beld

Leuk om dit te lezen, ik heb van 1969 t/m 1986 in Osdorp gewoond in het Foersterhof. Een grotendeels onbezorgde jeugd die zich afspeelde rond de oude houten OSG (Later een opleidingscentrum voor Fysiotherapie, nadat het herbouwd was na de brand) en de dijk waar we hutten bouwden en in de winter op "geleende" kappen van de straatlantaarns van de dijk af gleden. Toen ik wat ouder werd kwam ik veel op het Osdorpplein. Lekker een warme rookworst halen bij de Hema en uren rondhangen in Boon Speelgoed. Ik las dat André inmiddels overleden is. Ik kende André redelijk goed omdat mijn beste vriend Rick boven hem woonde in het A.W. Grootehof. Best heftig dan om te lezen dat hij er niet meer is. Televersum, daar kwam ik met grote regelmaat om weer een 2N918, een MRF237 of een BLY87 te halen. De radiopiraten hier weten precies waar ik het over heb :-) Zelf op de eerste nieuwe OSG gezeten. Die is inmiddels ook gesloopt. Later in mijn jeugd was Sensemilia van Arnoud een bekende verblijfplaats en in die tijd werd Osdorp voor mij persoonlijk een plek met minder mooie herinneringen. Ik ben al zo'n 30 jaar weg uit Osdorp en Amsterdam. Ik heb begrepen dat Osdorp onherkenbaar veranderd is. Dat zullen we dan maar de "Tijdgeest" noemen. Maar ook die zal reeds lang van het Osdorpplein verdwenen zijn.

Theo