Elisabeth Wolffstraat

Auteur: Corrie Sierhuis-Drubbel

Mijn ouders zijn in 1941 komen wonen in de Elisabeth Wolffstraat. Mijn vader is daar vertrokken in 1999. Ze hebben de straat dus in de loop van de jaren zien veranderen. Soms ten goede, maar ook ten slechte. Er waren vroeger veel buurtwinkels in de straat. Een schoenmaker, herenkapper (Weber), groenteman, kruidenier/melkwinkel (oa. Disseldorp) en een drogist, om de petroleum te halen en de dropjes. Een lagere school en de laagste klassen hadden speelkwartiertje in de Van Alphenstraat. Al vrij vroeg kwam er een Chinees restaurant op de hoek van de De Clercqstraat. Op de andere hoek was een wasserij en er was een winkeltje van Houtman (de bakker zat om de hoek) waar je witte en bruine kandij kon kopen. Op de hoek van de Van Alpenstraat was de bakkerij van de Coop. 's Morgens vroeg reden de bakkerskarren weg. Dan nog een fietsenstalling (Cornelissen) later loodgieterswinkel en de horlogemaker, die de hele dag voor het raam zat. En op de hoek het cafe, maar daar hadden wij kinderen niks mee te maken, zei mijn vader. Later natuurlijk 'zwemmen' op het Bellamyplein, waar nu de Hallen is. Een aanrader om daar eens langs te gaan.