Mijmeren

Getrouwd met het mooiste meisje uit de buurt

Hoofddorppleinbuurt

Ik las de reacties van de mensen in de Hoofddorppleinbuurt en ik zag veel bekende namen. Voor mij kwam alles weer langs.

Legmeerplein met links de ingang van de Weissenbruchstraat. De DKW-auto (rechts) was van mijn vader en staat bij ons voor de deur bij nummer 9. De kinderen speelden toentertijd [ik ook] met race-autos op een baan van zand welke met water hard gemaakt werd Foto: Beeldbank van het Stadsarchief, 6 augustus 1959

Ik ben Ruurd IJpelaar van de rijwiel- en bromfietszaak op de hoek van de Weissenbruchstraat en het Legmeerplein.
Deze zaak is door mijn vader in 1937 begonnen en na 70 jaar door mij gesloten. Ik woon nog steeds op het Legmeerplein in mijn ouderlijk huis!
En ik ben ook nog eens getrouwd met het mooiste meisje van de buurt: Anneke Snijders uit de Bennebroekstraat.

Met heimwee denk ik aan kerstbomen verbranden (Weet de jeugd van nu nog dat dit kan?), fikkie stoken in de Haarlemmermeerstraat op de rijweg (was toen opengebroken) en bootjes bouwen in de speeltuin onder leiding van Dik schippers.
En aan de 5 mei-feesten op het plein in de Woesduinstraat.

Genoeg gemijmerd, allemaal de groeten van
Anneke en Ruurd IJpelaar

Jan Weimar

Hallo Ruurd

Als klasgenoten gingen wij wel eens met elkaar om; in 1956 verhuisd naar Rijswijk. Dus elkaar uit het oog verloren... Ik heb je nog eens gesproken toen je de winkel en stalling nog had, dat moet al meer dan 15 jaar geleden zijn. Inmiddels gepensioneerd en nogal eens aan het reizen. Ik hoop dat het je goed gaat.

Ron de Gelder

Ruurd IJpelaar

Tja, de naam Ruurd IJpelaar zegt mij veel, wij ( mijn zus en ikke zijn geboren in de Weissenbruchstraat, ik dacht zo'n 2 huizen naast - en op de eerste etage naast fietsen winkel.
Overigens ben ik op advies van Ruurd door mijn moeder naar een Chr. technische. school gestuurd in het centrum van A'dam.
Later zijn wij verhuisd naar de Woestduinstraat 120.

Kees Stokvis

DKW sport

Dag Ruurd,

Jaren onze fietsen en mijn DKW Sport bij jullie gestald. Mijn DKW door jou nog opgevoerd.
Daar was je welhandig in, na je races op Zandvoort met je Victorie 50 cc.

Gea

Re: Re: Re: Re: Hoi Ruurd

Gea:
Gea:Hans ruhe:Gea van der Poll:Kreeg deze foto`s gister toevallig op mijn Facebook via mijn vroegere vriendin.Wat leuk om te lezen dat jij daar nog steeds woont. En ja.....ook onze fietsen en later mijn brommer stonden bij jullie beneden in de stalling !! Jij of je vader waren altijd zo lief om die naar boven te brengen,aangezien mijn vader zo`n zware (meer mannen-ding) Sparta had gekocht voor mij !!? Ik woonde toen op de Sloterkade....mijn ouders later ook nog wat jaren naast jullie op het plein.Heb jouw kinderen nog meegemaakt toe ze klein waren,hahaha,zwaaiend achter kleine zij-raampje.Ken je de fam. Sanders nog ?? Ik herken zoveel winkeltjes van toen ook nog !! Mijn broer was bevriend met Herman Keyer (melkboertje) En ik met oa.Eugenie Zunnebeld van de warme bakker.En aan het Legmeerplein leuke herinneringen overgehouden....Het was de speeltuin van de buurt waar ik vroeger heel vaak te vinden was!! Zowel als klein meisje als tiener.Ik ben na mijn huwelijk vertrokken daar en mijn ouders zijn later naar Lelystad verhuisd.Inmiddels zijn ze (jammer te vroeg) overleden.....en ben ik terecht gekomen door werk ex-man in Hardenberg.Heb twee dochters en ben inmiddels ook oma van twee lieve kleinkinders.Groetjes vanuit `t oosten des lands....Gea,wij kennen elkaar! Ik ben Hans ruhe van de westlandgracht,samen op de St. Doper gezeten een ven mijn beste vrienden komt uit Hardenberg! En jij woont daar! Hij is van de Fam. Slot! Geef eens een reactie!
Hoi Hans.....ik lees niets meer terug....heb je wel nog gekeken hier ondertussen!??
De fam.Slot.....heeft hier toch een fietsenwinkel of gehad ?? Bekende naam.
Hoop nog iets van je te horen.....groetjes Gea van der Poll
gea1953@live.nl

Je bent het toch! Goh wat leuk na 50 jaar,mijn mail adres is h.ruhe@quicknet.nl

Gea

Re: Re: Re: Hoi Ruurd

Gea:

gea1953@live.nl

Gea

Gea:

Hoi Hans.....ik weet niet of mijn reactie is overgekomen....heb mijn e- mailadres doorgegeven....dus tja....hopelijk kun je hier wat mee om verders wat leuke herinneringen op te halen aan die " goeie ouwe" tijd....Maar erg leuk dit om te lezen....heb nog foto`s van onze schooltijd ;-) lol...ik kom hier normaal niet op,maar wilde dit filmje op WM zetten....een gezellige groep Amsterdammers op Facebook.
Groetjes Gea.....ps) via Fb ofzo kun je me ook opzoeken....hoop ik tenminste...leuk dit !!

Gea

Re: Re: Hoi Ruurd

Hans ruhe:

Hans ruhe

Re: Hoi Ruurd

Gea van der Poll:
Kreeg deze foto`s gister toevallig op mijn Facebook via mijn vroegere vriendin.

Dick

Re: Re: Re: Fietsenhandel IJpelaar

Robert Daems:
Dick:Hallo Mijnheer IJpelaar,Leuk om dit stukje te lezen. Ik weet nog dat mijn ouders voor mij een fiets kochten bij u toen ik naar de middelbare school ging. Een All-Timer, donker groen, rechttoe rechtaan met een terugtraprem. De fiets kostte in 1981 wel 400 gulden. Ik heb 6 jaar middelbare school en 4 jaar HTS met deze fiets gedaan, toen was hij voor mij afgedankt maar heb ik er nog 25 gulden voor gekregen.Fikkie stoken met kerstbomen gebeurde bij ons in de buurt altijd bij "De Spin" op de hoek van de Vogelenzangstraat en de Woestduinstraat. Inmiddels is dat ding al lang weg.Groetjes,Robert Daems(mijn ouders hadden de houthandel op de Sloterkade, kent u misschien nog wel.)Hallo. Wij kennen elkaar niet. Ik heb in de Vogelenzangstraat gewoond. Jou ouders woonde vlak bij ons. Wij kochten geregeld wat hout bij jou vader. Leven jou ouders nog? Groet, Dick Kootwijk.
Hallo Dick Kootwijk,
Mijn ouders zijn nu 74 en 68 jaar oud en wonen in Diemen, vlak bij de ring A10. Waar in de Vogelenzangstraat woonde u? Wij hebben op 52 gewoond, daar ben ik geboren. Toen ik 13 was gingen we boven de houthandel wonen.
Robert Daems

Dag Robert,
Ik woonde op n.r. 42 huis. Ik kan mij jou vader en moeder nog goed herinneren. Mijn vader werkte in de 70 jaren bij een bouwbedrijf. Jou vader wist dit, Mijn vader en jou vader hadden nog wel eens contact me elkaar, dit vanwege de zelfde verwantschap bouw en timmeren. Doe de groeten aan je ouders? Vriendelijke groet, Dick

Robert Daems

Re: Re: Fietsenhandel IJpelaar

Dick:

Robert Daems

Dick

Re: Fietsenhandel IJpelaar

Hallo Mijnheer IJpelaar,
Groetjes,
Robert Daems
(mijn ouders hadden de houthandel op de Sloterkade, kent u misschien nog wel.)

Robert Daems

Fietsenhandel IJpelaar

Groetjes,

Robert Daems

Fred Bouwman

PC Hooftlyceum

Ruurd, vandaag kwam ik bij toeval op de site van Het geheugen van West terecht en las ook jouw stukje, wat herkenbaar was omdat mijn grootouders in de Legmeerstraat woonden (bij de kleuterschool en tegenover melkwinkel Hogenes).
Ook zat ik nog bij je broer Paul in de klas op het PC Hooftlyceum (bij het IJsbaanpad).

Kees Blauwhof

Mooie tijden

Ruurd, ik ben Kees Blauwhof, jongste zoon van de melkboer (een van de 3) in de Weissenbruchstraat
Ruurd, jij reed toch op een zelfgemaakte 50 CC de TT van Assen?, althans, zoiets herinner ik mij.
Mijn eerste brommer, een blauwe DKW met Sachs blok heb ik nog bij jullie gekocht, je kon bij jullie je band oppompen met een slangetje wat buiten hing, volgens mij voor een stuiver?
Inderdaad, kerstbomen verbranden en daarin aardappels poffen, we stonken een uur in de wind.
Wij, kinderen Blauwhof, wonen niet meer in de buurt, alleen mijn oudste zus Fien, die woont in Noord maar, als ik wel eens in Amsterdam moet zijn, dan ga ik altijd nog even naar deze mooie buurt toe, want we hebben er mooie tijden gekend.

Frans de Croon

ik geloof dat ik je nog ken

Woonde van 1942 (geboren en verlaten 1976) sassenheimstraat 32)

Gea van der Poll

Hoi Ruurd

Ellen

Bennebroekstraat

Vanavond voor het eerst op deze site terecht gekomen via het krantje West.
En als eerste lees ik het verhaal van Ruud ( die ik niet ken) maar een Anneke uit de Bennebroekstraat ik woonde daar op nr 19 hoek Woesduinstraat mijn ouders hadden daar de drogisterij en gingen in 1961 naar Osdorp. En op welk nr.zat de kapperszaak ? Was dat misschien later ? Verder weet ik nog de melkboer schuin tegenover de Jong en verder in de straat melkboer Onrust aan de andere kant van het plein zat een kantoorboekhandeltje die ook boeken uitleende en op de andere hoek de toko waar wij snoep kochten ,was natuurkijk lekkerder dan uit onze winkel.
Zo kan ik nog wel even doorgaan ,ik had daar 14 heerlijke jeugdjaren !

Ik ga nu verder zoeken en kijken en misschien hoor ik nog eens iets.
Groetjes Ellen

Tessa Meerbeek

Mooie herinneringen!

Wat grappig!! Ik heb nog gespeeld met je zus. Mijn ouders hadden de dameskapperzaak Meerbeek in de bennebroekstraat. Heb erg leuke herinneringen aan die tijd. De speeltuin bij het water waar je ook films kon kijken. De bakker bij jullie op de hoek waar ze overheerlijke puddingbroodjes verkochten! En natuurlijk de sigarenboer waar ik spaarpotten met geld heb gebracht voor snoep hahahaha.

Ik hoop dat het allemaal goed met jullie gaat.

Groetjes Tessa Meerbeek

Siebe de Roos

wat leuk om van je te horen!

Wat leuk Ruurd om een stukje van jou hier te lezen en ik hoop van harte dat het goed gaat met je. Fijn dat je nog in je ouderlijk huis woont.
Zoals je misschien nog weet hebben zowel mijn vader als ik decennia lang de fietsen bij je vader en jou gestalt (van 1958 tot 1988!) en laten repareren en ook fietsen bij je gekocht. De trap naar de stalling was uniek en de telefooncel die jullie naast het kantoortje hadden bracht ons vaak uitkomst voor dat we zelf telefoon kregen in 1967. Wij woonde in de Weissenbruchstraat 35-III op de hoek van de Haarlemmermeerstraat boven Doevendans en tegenover VANA. Twee jaar geleden heb ik nog even in de stalling mogen kijken van de huidige eigenaar, het bracht weer vele goede herinneringen boven. Ik wens je alle goeds Ruurd!

Vriendelijke groet,
Siebe de Roos