Herinneringen die elkaar opvolgen

Auteur: r. van den broeke

Dag Manon,

Herinneringen die elkaar opvolgen / zo maar wat herinneringen :

Ik kwam zeker bij jullie over de vloer in de Jan Springerhof. Ik meen nr. 21.

Na schooltijd en in de vakanties (niet in de winter) voetballen op het grasveld bij de Cort van der Lindenkade. Je kunt er nu niet meer voetballen want kinderboerderij "De Strohalm" staat er ook al weer jaren.

Het eerste jaar gingen René en ik op de fiets naar de Van der Leeuw Mulo. De volgende jaren waren onze klassenroosters niet op elkaar afgestemd en liep ik vaak naar school. Op deze tocht van en naar school liep ik vaak op met Lex Brouwer en Adri van Poppel.

Op vrijdag was het na schooltijd snacken bij Swaan (frikandel speciaal) en 's middags fietsband(en) plakken. René reed regelmatig een band lek. Met 16 jaar kwam bij René de Puch (de Plof) in z'n leven. Ook deze Puch had veel onderhoud nodig wat werd uitgevoerd bij jullie box. En daarna LP's draaien. Veel LP's !

René en ik begonnen de stad te ontdekken. De Brakke Grond ("7 manieren om een rivier over te steken" en na afloop van de voorstellingen veel flipperen op de flipperkast in het café van de Brakke Grond), de Melkweg (Pearls Before Swine), Concertgebouw (toen ook een pop-tempel) en natuurlijk de Kroeg op de Lijnbaansgracht tot sluitingstijd.

In 1973 had René een Renault 4 gekocht waarmee we in die zomer naar Parijs, Normandië en Les Landes gingen om vervolgens via Fontainebleau weer richting Amsterdam te gaan. Daar zijn wij elkaar uit het oog verloren.

De afgelopen jaren ben ik bijna wekelijks in Geuzenveld bij de Indische middag op de Brug. Kletsen, drinken, snacken, indo-rock voor oude knarren en om +/- 16.00 uur een welverdiende Indische maaltijd.

Zo af en toe slenter ik in aanloop op die middag door de "oude" buurtjes van Geuzenveld. Dan weer hier en dan weer daar en kijken of er wat veranderd is. Er is en wordt veel veranderd maar de herinneringen blijven.

We kunnen na "Bijna 50 jaar later" de draad weer proberen op te pakken en onder het genot van een glas wijn eens bijpraten.

Hartelijke groeten,

Rob van den Broeke