Tussen Andreasplein en Zwarte Pad

Auteur: Fred Martin

Tussen het Andreasplein aan de oostgrens en het Zwarte Pad langs de Ringvaart van de Haarlemmermeer ligt stadsdeel Nieuw-West. En daar woont ongeveer één vijfde van de Amsterdamse bevolking. Logisch dus dat er onder die vele huidige en vroegere bewoners veel schrijvers zijn.

Boekomslag 'Tussen Andreasplein en Zwarte Pad', 2018. Bron: Stichting de Driehoek, Amsterdam.

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft Stichting de Driehoek de verhalen van twintig schrijvers gebundeld. Bekende auteurs leverden een verhaal aan, maar ook minder bekenden die al sinds jaar en dag over Nieuw-West schrijven werden opgenomen. In hun verhalen nemen ze ons mee naar hun plaats van handeling. We leggen hele routes door de buurt af en zeker als je die goed kent, word je ongemerkt en soms ongewild medespeler in een aandoenlijk, spannend en soms zelfs uiterst beklemmend verhaal. Als je de buurt niet kent of alleen van horen zeggen, kun je niet anders dan concluderen dat ze een bezoekje waard is.

Tussen Andreasplein en Zwarte Pad – derde jaargang. Samengesteld door Fred Martin en Jan-Paul van Spaendonck. Een uitgave van Stichting de Driehoek. ISBN 978-94-90586-21-8. 112 pagina’s, € 9,90. Via iedere boekhandel en bij de uitgever te bestellen.

Met bijdragen van Walter van den Berg, Shirley Brandeis, Hans Duyvendak, Robert Eksteen, Bert Feltkamp, Ingrid Hoogervorst, Suzanna Jansen, Paul Kroes, Pim Ligtvoet, Jan Loogman, Fred Martin, Vonne van der Meer, Ivan Nio, Def P, Thom Roep, Kees Schelling, Cathelijn Schilder, K. Schippers, Jan-Paul van Spaendonck en Hans van Wetering.