De platenwinkel van Hans Grünhut

Ach ja, de Verfdoos met de platenwinkel van Hans Grünhut....daar kwam ik als jongeling nogal eens over de vloer. Wij woonden even verderop naast de Burg. de Vlugtschool in de Jacques Oppenheimstraat sinds het prille begin in 1953. Bij de altijd vriendelijke Grünhut heb ik vele LP's aangeschaft, meestal was dat jazz en ook enig modern klassiek.  In de De Vlugtschool mochten wij als groepje buurjongens, aan de zij-ingang bij het veldje, "het keldertje" gebruiken als muziek-oefenruimte dankzij de medewerking en toestemming van de conciërge van de school. Geweldige vent was dat die meneer Helman. In dat keldertje stonden 3 drumstellen om te oefenen maar er werd ook muziek gedraaid waaronder ook de LP's die bij Grünhut waren gekocht. Geweldige tijd was dat en ik denk er vaak nog met weemoed aan terug.