Witte de Withstraat, de jaren vanaf 1962

Super tijd

Auteur: Rina Senator
Witte de Withstraat 9

Verhuisd van de Sloterkade naar de Witte de Withstraat 9 was een nieuwe wereld voor ons gezin.Groot huis veel kinderen, de Kinkerbuurt enz enz.

Witte de Withstraat 9-1, datum onbekend. Bron: beeldbank Stadsarchief Amsterdam. <p><a href="https://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/5293FO014544">https://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/5293FO014544</a></p>

Witte de Withstraat 9-1, datum onbekend. Bron: beeldbank Stadsarchief Amsterdam.

1962
Daar mijn vader Gerard Senator ziek werd en wij te klein woonden op de Sloterkade kregen wij een benedenhuis in de Witte de Withstraat nr 9.

Wat een heerlijke verbetering.

Mijn broertje en zusje gingen naar de Cabotschool. Gerard en Tineke, en ik was 12 jaar en ging inmiddels naar de middelbare school.

Wat namen en met name waren dat veel buurjongens, Klaas en Ferry Witting Mark Lattman, Gert en Sandra, Joop, Peter Trudy van Os die hadden dat kleine kunstnijverheidswinkeltje of was dat van de bewoners voor hun dat weet ik niet zeker meer.

Bij ons in de portiek, Judith, Linda, en Bas Douma op 3 hoog met ik geloof wel 3 herdershonden, wat kwamen wij daar graag, daar kon alles en volgens mij stond daar altijd de frituurpan aan want wat hebben wij daar patat gegeten. Vader en moeder Klaas en Winny waren schatten en voor die tijd erg modern.

Buurmeisje Mariette op 2 hoog en buurman Piet en buurvrouw Els

De stomerij op nr 7 waar later Coen van Orsouw kwam wonen.

Dan woonden in het zijstraatje ook wat jongens o.a Frans en 2 vrienden van hem en dat was volgens mij een tweeling. Ik had als meisje van 12 geen gebrek aan aandacht wat mijn vader en moeder niet echt konden waarderen, ik stond namelijk veel te veel voor het raam, maar ik genoot er wel van en heb mij daar prima vermaakt.

Mijn broertje Gerard was bevriend met Peter van Os en zusje met Trudy van Os.

Op een gegeven moment kwam er een snackbar aan de overkant van ons "De dolle Dog" Hier ben ik wat avonden gaan werken en met 17 jaar ben ik naar Noordwijk verhuisd waar ik ging werken en leren in de gezondheidszorg.

Zowel broer, zus en ikzelf zijn getrouwd vanuit de Witte de Withstraat en mijn ouders hebben daar toen nog een aantal jaren gewoond en zijn toen in 1989 verhuisd naar Almere waar mijn vader in datzelfde jaar is overleden.

Ik woon nog in Noordwijk, heb hier de studie afgerond, getrouwd 3 kinderen gekregen en inmiddels oma van 2 lieve mooie kleinzoons.

Nog steeds terugkijkend naar mijn leventje in Amsterdam met goede verdrietige, mooi gezellige herinneringen en de Witte de Withstraat heeft een warm plekje.

Rina

Piet

Buurjongen

Hoi Rina wat ontzettend leuk iets van je te vernemen via geheugen van West. Wat is de rijd voorbij gevlogen. Maar wel een hele leuke tijd gehad. Ik woonde in de Van Speijkstraat 50 2 hoog. Je ouders vond ik echt hele lieve mensen  en Gérard daar heb ik nog samen mee geklust aan zijn brommer. Hij had toen een vriendin Karin. En Tineke was ook altijd heel.lief. Doe ze de groeten van mij.

Ik ben inmiddels vader van 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Werk al 29 jaar als uitvaartverzorger in Almere en omstreken. Ben nog steeds woonachtig in Almere.

Lieve groetjes van Piet

Marc Lattmann

Herinneringen

he Rina, overbuurmeisje :-)

ik heb dezelfde herinneringen aam de Witte De Withstraat. Goede en minder goede.

Wij woonden op nr 22-II. Ik rij nog weleens door de Witte De With. Als ik in de buurt ben rij ik ff om :-)

Ik woon nu in Amstelveen na een uitstap in Zaandijk.

mijn vader is vorig jaar overleden . Mijn moeder leeft in goede gezondheid in Barneveld