St.Elizabeths Patronaat

Auteur: Francine winkler

Ik ben in 53 geboren in de Goudsbloemstraat, was een vaste klant van het patronaat. Op zondagmiddag Roy Rogers, zakje chops met een zakje zout erin. Maar er waren ook diverse clubjes, want het patronaat liep binnendoor naar de Nassaukade. Daar zaten allerlei clubs voor jong en oud. Het werd geleid door de Kapuchijner paters van de Tichelkerk.Er was naailes, ballet en veel veel meer. Je kon er voor alles terecht, en werd ook veel door buurtbewoners gebruikt. De psters waren erg sympathiek, en kwamen vaak een praatje met je maken. Ook werd er vsn daaruit vakanties voor buurtkinderen georganiseerd , naar de Nederlands bossen. Je kreeg dan een kaartje met naam om je nek en ging met zijn alle diverse bussen in. Men noemden het " Licht en lucht ". Het had een eigen lied die ik ook nog weet. Licht en lucht, we gaan genieten van de Nederlandse bos en hei enz. Ik kom als jongste uit een gezin van 6 kinderen, en mijn broer en zusters zijn allemasl meegeweest. Ik heb een fantadtische jeugd gehad, mede dankzij het Patronaat.