Herinneringen

Auteur: Jaap Kok

Ik ben geboren in 1942 in een gezin met 6 kinderen in de Stolwijkstraat. We hadden het echt niet breed, maar mijn ouders vonden het wel nodig, dat we lid werden van HDK. Ik heb daar dus ontzettend veel gespeeld. De vereniging was heel actief: er was een korfbalafdeling en ook een drumband, herinner ik mij. In de vakanties was er vaak een film, in het Victoria-theater op de Sloterkade. Bijzonder was de organisatie van de opvang van kinderen uit het Watersnoodgebied in 1953. Op zo'n flatje van ca. 70 m2 woonden we met z'n achten, maar er kon tijdelijk best nog wel eentje bij. Wij hebben nog jarenlang contact gehad met een meisje uit Arnemuiden. Voorzitter van HDK was toen meneer Ringers, hij liep vaak voorop bij de drumband. Ik zie hem zo voor mij.