Vrouwen van Nieuw-West

In 2019 staan vrouwen van Nieuw-West volop in de schijnwerpers. Vrouwen die inhoud, kracht en kleur geven aan hun buurt, de wijk en het stadsdeel. Ze doen dat soms zichtbaar op de voorgrond, maar veel vaker op de achtergrond. Ze maken het verschil als professional, bewoner, mantelzorger, vrijwilliger, activist of kunstenaar. Door mee te doen aan workshops storytelling en fotografie laten sommigen van hen zien wie ze zijn en wat Nieuw-West voor hen betekent. Deze foto’s en verhalen worden toegevoegd aan het Geheugen van West. De verhalen zijn te vinden in de nieuwe rubriek ‘Vrouwen van Nieuw-West'.

‘Vrouwen van Nieuw-West’ is een samenwerking van Amsterdam Museum en Pakhuis de Zwijger, New Metropolis en organisaties uit Nieuw-West zoals de OBA, De Meervaart, Vrouw en Vaart, Laika, The Beach, Stichting Nisa for Nisa, Comenius College, Mundus College, Young Amsterdam, Eigenwijks, STOC en vele andere organisaties en bewoners uit Nieuw-West