Kostverlorenkade

Melkboer

Kostverlorenkade

Ik ben op zoek naar de melkboer en zijn gezin die in ieder geval in de oorlogstijd gevestigd was aan de Kostverlorenkade in Amsterdam.

Neeltje de Haas in 1947

In de oorlogstijd en kort daarna werkte mijn moeder, Neeltje de Haas, bij een melkboer aan de Kostverlorenkade.
Het zal geweest zijn van haar 15e tot haar 21 ste denk ik.
Mijn opa (Cees de Haas) bracht haar met paard en wagen vanuit Badhoevedorp, de Nieuwe Meerdijk, naar Amsterdam.
Door de week bleef ze bij de familie. Ze paste op de kinderen, hielp in de winkel en ging mee de buurt in om huis aan huis melk te verkopen.
Weet iemand wie de familie was en of er nog mensen, de kinderen misschien, zijn die haar of de melkwinkel hebben gekend?

Daan Remmers

Mogelijk contact

Hallo,

Mijn opa, Luc Kenter, had in die jaren een melkwinkel op de 2e Kostverlorenkade. Mijn moeder zou dus een van die kinderen geweest kunnen zijn en flink wat broers en zussen leven nog.
Dus misschien heeft jouw moeder op die van mij gepast.

Neem gerust contact op en dan kan ik je met mijn moeder in verbinding stellen om te kijken of dat inderdaad zo is.

groeten Daan Remmers