Verhalen van Samya, Selda en Karima

7 Fans

Voor hun presentatie over 'het verzamelen van verhalen van bewoners uit Amsterdam-West' hebben Samya, Selda en Karima ieder een verhaal(tje) geschreven.

Nova College wie, wat, wanneer, waar

Onze presentatie

Hoi, ik ben Samya en ik woon in Amsterdam-West.
Ik zit op het Nova College Amsterdam en we zijn op school bezig met een project over het "Verzamelen van verhalen van buurtbewoners uit Amsterdam-West".
We zijn druk bezig met de presentatie hierover tijdens de w.a.p. (werken aan presentaties)
Ons presentatiegroepje bestaat uit Selda, Karima en ik, Samya. Onze opdrachtgever was ziek en we konden niet verder gaan met onze presentatie. Daarom hebben we via de E-mail een bericht gestuurd naar meneer Van Zijp van de website Het Geheugen van West, We hebben een afspraak met hem gemaakt en zijn naar hem toe gegaan. We hebben hem toen vragen gesteld en ook foto’s gemaakt. We hebben ook gevraagd hoe we het verder moesten gaan doen. Afgesproken is toen dat we verhalen zouden gaan verzamelen en die verhalen sturen we per E-mail op naar meneer Van Zijp. Hij zet de verhalen dan in een aparte rubriek op de website.
We moeten opschieten want we moeten onze presentatie al over anderhalve week geven.
Samya

Portiekportiers

Ik ben Karima. Ik ben 13 jaar en ik woon in Osdorp. Vorig jaar zat ik bij de portiekportiers. Portiekportiers zijn kinderen die het portiek netjes en veilig houden. We begonnen met een feestje, er waren optredens en het was erg leuk! De dag daarna begonnen we 's middags. We hadden een podium gemaakt. Een mevrouw, die Iris heet, ging vertellen aan de mensen die in het portiek wonen, wie we waren en wat we gingen doen. Vanaf die dag gingen we elke woensdag aan het werk. Het project 'De portiekportiers' duurde vier weken en ik vond het erg leuk!
Karima

Geboorte van mijn leuke nichtje

Hallo, ik ben Selda uit Amsterdam-West. Ik ben 12 jaar (bijna 13).
De geboorte van mijn nichtje vond ik een erg belangrijke gebeurtenis. Mijn oom was in die tijd in Turkije en mijn tante woonde bij ons.
Mijn tante ging op 13 februari 2005 om middernacht naar het Sint Lucas/Andreas ziekenhuis. Op 14 februari is ze bevallen. Het was een dochter. Toen was er dus een nieuwe inwoonster van Amsterdam-West. Ik vind mijn nichtje heel erg leuk.
Selda

Deze verhalen zijn gepubliceerd op 24 januari 2007