Deel 1: Red het Weilandje!

Actiebord "Weilandje Vrije Geer Houen zo!".

Klik hier om meteen te kijken.

De gemeente wil het laatste groen rond het bijna 1000-jarige dorp Sloten volbouwen met 180 woningen en er een tramlijn doorheen leggen. Hoe krijg je als actiegroep aandacht voor jouw project van bewoners, de lokale politiek (gemeenteraad) en de media? Hoe moet je inspreken? Hoe werkt lobbyen?

Cora

At 5

Hallo harde strijders,

Zojuist op AT 5 alle filmpjes gekeken over de strijd om de Vrije Geer te behouden.

Complimenten voor de enorme inzet, die door velen is gedaan.

Wij lopen er zeer regelmatig; vandaag nog en helaas gehoord dat er nog maar 1 ooievaars jong over is.

Wij gaan nog jaren genieten van dit mooie stukje groen!!

Eleni Varonos

Bedankt!

Wat een mooie documentaire en wat is het de moeite waard geweest om zo’n inspanning te leveren. Wij zijn ‘nieuwe’ Slotenaren en genieten elke dag van ons mooie natuurpark.

daniella Rubinovitz

Geweldige documentatie over Weilandje de Vrije Geer!

Wat een geweldige documentaire over het weilandje de Vrije Geer. Ik was me niet bewust van alle geschiedenis rond dit prachtige stuk land. Dit is een grote les in het staan en vechten voor de natuur, voor de mens. Dit kleine stukje natuur heeft een grote impact rondom. Voor de natuur, die in feite ons welzijn als mens ondersteunt. Het is belangrijk om bij de natuur te staan en met creatieve oplossingen te komen zoals die met de tramlijn zijn gemaakt. Dank u voor uw aanwezigheid door de jaren heen, het volgen en het helpen sturen van de uitkomst van deze kritische beslissingen naar een oplossing. Fijn.

Simon de Koning

Dank voor het behoud van de Vrije Geer

Aan alle strijders,

Al 15 jaar kijk ik vanuit mijn huiskamer op de Blankenbergestraat op het fantastische dorp Sloten en de Vrije Geer.

Mijn huis staat recht tegenover het bewoonde ooievaars nest.

zonder jullie strijd had ik op beton uitgekeken !

mijn dank is groot.

Rosa

Piepjonge nieuwslezers!

Tsjonge, dat klopt zeg, wat het Parool vandaag schrijft! Ik zag al die AT5-nieuwslezers inderdaad piepjong langskomen: Chazia Mourali, Ton van Royen, Christien van der Aar, Carine Holties, Yvette Forster, Gerard Arninkhof en Joop van Zijl. Superleuk!