Tussen Andreasplein en Zwarte Pad - Vijfde jaargang

Vijfde literaire jaarboek voor Nieuw-West is verschenen

Auteur: Fred Martin
vijf jaargangen

vijf jaargangen

Zo rond de Paasdagen was de feestelijke presentatie gepland van alweer de vijfde jaargang van het literaire jaarboek voor Nieuw-West. Die bijeenkomst werd uiteraard geannuleerd, maar in deze tijd van sociale isolatie is het boek natuurlijk meer dan welkom.

Op 128 pagina’s hebben samenstellers Fred Martin en Jan-Paul van Spaendonck eenentwintig bijdragen van bekende en minder bekende auteurs gebundeld: Thomas van Aalten, Peter Boonstra, Herwolt van Doornen, Robert Eksteen, Jerzy Gawronski, Patrick van den Hanenberg, Hugo Hoes, Ingrid Hoogervorst, Sybren Kalkman, Auke Kok, Bas Kok, Pim Ligtvoet, Fred Martin, Raymond Moolenburgh, Robert von Reeken, Thom Roep, Huug Samuël, Jan-Paul van Spaendonck, Mirella de Vreeze, Hans van Wetering en Sylvia Witteman.

Al met al weer fijn leesvoer voor iedereen die opgehokt thuis zit.

Aan één van de verhalen (van Stadsboekwinkelier Herwolt van Doornen) is zelfs een project gekoppeld: op de website van Stichting de Driehoek ontstaat een historische reconstructie van het winkelbestand in Slotervaart vanaf de jaren ’60. Iedereen die zich een specifieke winkel aan de Johan Huizingalaan, de Pieter Calandlaan of de Comeniusstraat herinnert of over beeldmateriaal (foto’s, advertenties) beschikt wordt van harte uitgenodigd om aan te vullen.

kaft andreasplein 5

kaft andreasplein 5