Hoofddorppleinbuurt

Verteller: Joop van Faassen
1 Fan
Scharensliep  <p>H. Kwarten luncht op zijn kar in de Warmondstraat met op de achtergrond de Theophile de Bockstraat - 10 maart 1953.</p>
<p>Bron: Beeldbank van het Stadsarchief Amsterdam - vervaardiger: ANEFO</p>

Scharensliep

Bron: Beeldbank van het Stadsarchief Amsterdam - vervaardiger: ANEFO

Door: Beeldbank van het Stadsarchief

Ook ik heb in die buurt gewoond en gewerkt bij Jan Braam die een zaak had op de Hoofddorpweg. Gingen samen de wijk in om melk te verkopen uit de melkbussen die achter de Volkswagenbus stonden.
Als jongen heb ik ook nog in een grote hutkoffer gevaren in de Schinkelkade en in een trapboot die we gevonden hadden. Dat was ongeveer in 1966.
Ik woonde op de Schinkelkade in het hoekje boven de groenteboer (Wessels), er zat ook een kleermaker en om de hoek konden wij onze kolen halen. Prachtige tijd was dat, met één keer in de week de schillenboer en de scharenslijper.